Evenimentul Zilei > International > Trump nu va fi lăsat să câștige: Lovitură de Stat pusă la cale după alegeri (VIDEO)
Trump nu va fi lăsat să câștige: Lovitură de Stat pusă la cale după alegeri (VIDEO)

Trump nu va fi lăsat să câștige: Lovitură de Stat pusă la cale după alegeri (VIDEO)

Sute de grupuri și organizații de stânga, majoritatea finanțate de Soros, pun la care ocuparea Washingtonului și paralizarea Americii în cazul unei victorii a lui Trump.

Zeci de documente interne și înregistrări ale unor discuții video pe Zoom, dezvăluie planurile unor militanți progresiști și angajați federali de a răsturna rezultatul alegerilor din Statele Unite, dacă Donald Trump câștigă sau se înregistrează un rezultat strâns.

„Este o lovitură de stat. Să nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu este”, afirmă o femeie în cadrul unei discuții video.

Înregistrările video și documentele, care au fost remise poliției, au fost publicate pe două site-uri, SunriseExposed.com și ExposeSunrise.com, care promit amândouă că se vor actualiza cu noi informații în următoarele 48 de ore.

Mâna și banii lui Soros

Planul a fost divulgat autorităților de către un fost membru al „Mișcării Sunrise”. Sunrise face parte dintr-o vastă rețea, foarte bine coordonată, de activiști de stânga, în mare parte finanțați de George Soros, care se mobilizează pe întreg teritoriul SUA pentru a provoca haos în cazul unei victorii a lui Trump sau al unui rezultat strâns al scrutinului.

Documentele și înregistrările vorbesc despre un plan minuțios de ocupa sau bloca o serie de clădiri federale (inclusiv Casa Albă) și terminaluri pentru transportul public, precum și de a împiedica reunirea Congresului după alegeri.

Sunrise este o mișcare-umbrelă formată din 400 de „hub-uri” și sute de grupuri afiliate, inclusiv faimoasele 350.org și Extiction Rebellion.

Primul pas: ocuparea capitalei

La un moment dat, în timpul discuției de pe Zoom, în care este subliniat rolul grupului militant „Shut Down DC”, un vorbitor afirmă:

„Discutăm de câteva luni despre cum să răspundem în cazul diferitelor scenarii de alegeri contestate. Primul pas este să considerăm că trebuie să începem faza post-electorală pe străzi, așa că facem apel la fiecare să vină la BLM (Black Lives Matter) Plaza, oricând, după ora 4.00 în noaptea alegerilor. Pe data de 5 (noiembrie), vom bloca Casa Albă. Pe 6, vom bloca părți mari din Washington DC și în săptămâna următoare toate grupurile importante vor veni la DC, încercând să organizeze un marș pe data de 7.”

Rețeaua progresistă a înrolat mai multe personaje cheie, printre care Lisa Fithian, organizatoare și formatoare cu o mare experiență, care a lucrat cu Occupy Wall Street și diverse sindicate.

„Va fi război? Vor fi uciși oameni? – Da!””

Într-o înregistrare video în care descrie instrumentele și tacticile ce trebuie folosite pentru a paraliza capitala, ea afirmă:

„Va fi război? Vor fi uciși oameni? Adică, sunt aceste idei și în mințile altora? Presupun că da. E probabil că vom asista la lupte peste tot în țară sau în unele focare.”

„Cine are armele câștigă – să ocupăm clădirile! Ne vom afla într-o criză, dar vrem să fie una pe care o creăm noi. Trebuie să ne asigurăm că ne aflăm în ofensivă și nu în defensivă. Vrem ca ei să reacționeze la mișcările noastre, nu noi să reacționăm la mișcările lor”, adaugă militanta.

Pentru noaptea alegerilor, consilierii Sunrise le spun membrilor săi:

„De la început am încurajat rețelele să întreprindă acțiuni la secțiile de vot sau la centrele de numărare în noaptea alegerilor. Dacă încă mai aveți de gând să faceți așa ceva, citiți acest ghid pentru mai multe informații. Nu recomandăm rețelelor din statele-cheie (swing states) să acționeze din cauza riscului unei polarizări negative împotriva noastră. În alte locuri, poate avea sens să avem o acțiune în noaptea alegerilor, dar vă îndemnăm să cumpăniți cu atenție tonul și locul acțiunii, pentru a evita ca Dreapta sau presa să afirme că ne amestecăm în numărătoarea voturilor.”

„Noi trebuie să dăm tonul”

„Rolul nostru, al Sunrise, în acest moment, este de a stabili tonul discursului cât mai devreme. Mobilizându-ne cât mai repede, avem primul cuvânt în discursul public și dăm tonul perioadei post-electorale. Știm că Trump, electoratul său fidel și restul Republicanilor vor să tulbure procesul de numărare a voturilor. Vom transmite un mesaj către public și către Republicani că tinerii cer ca fiecare vot să fie numărat și că sunt hotărâți să mențină sistemul nostru democratic. Dacă opinia publică vede tinerii ridicându-se pentru o numărătoare corectă într-un mod disciplinat, oricine ar interveni în acest proces ar fi considerat ca un element negativ.”

Vineri, ziarista Millie Weaver a fost printre primii care au tras semnnalul de alarmă în legătură cu planul de a închide Casa Albă și a împiedica funcționarea guvernului, postând pe Twitter fragmente din înregistrările video și notând:

„Grupuri de protestatari de stânga pregătesc o lovitură de stat în ziua alegerilor împreună cu Partidul Democrat, cu funcționari federali și cu furnizori de informații – Plănuiesc să paralizeze și să ocupe Washington DC începând cu 4 noiembrie până la ziua învestirii (președintelui) pentru a-l alunga pe Trump de la Casa Albă.”