Trump anunță o revoluție în medicină. A găsit leacul pentru coronavirus
- Ionel Sclavone
- 22 martie 2020, 09:15
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că două medicamente, Hidroxiclorochina şi Azitromicina combinate pot da rezultate în tratamentul pentru combaterea Covid-19. Conform unui studiu clinic, efectuat în Franța, administrarea de Hidroxicloroquina a avut rezultate promițătoare în cazul a 25 de pacienţi bolnavi de Covid-19.
Clorochina - Hidroxiclorochina este un medicament care a fost utilizat în urmă cu mai bine de 70 de ani pentru a trata malaria, afecţiunile reumatice şi alte afecţiuni.
Într-o postare pe contul său de Twitter, Donald Trump a anunțat că cele două medicamente, Hidroxiclorochina şi Azitromicina, administrate împreună pot produce o îmbunătățire în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.
„Hidroxiclorochina şi Azitromicina luate împreună, au şansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicinei. FDA a reuşit să mute munţii din loc. Mulţumesc! Să le punem în uz imediat. Oamenii mor, să ne mişcăm repede. Dumnezeu să vă binecunvânteze!”, a scris președintele american pe Twitter.
Anunțul lui Trump vine după ce, în urmă cu câtva timp, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Sibeth Ndiaye, a anunțat că cele două medicamente au dat rezultate promițătoare în tratamentul coronaviurusului
Mai multe autorități medicale din Franța au anunțat că în urma unui studiu efectuat pe 25 de pacienți infectați cu Covid – 19, administrarea hidroxicloroquinei a dat rezultate bune. După şase zile, doar 25% dintre pacienţii cărora le-a fost administrat medicamentul mai aveau virusul în corp.
Studiul a arătat că hidroxiclorochina şi azitromicina sunt eficiente în tratarea bolii, iar tratamentul dă rezultate după aproximativ cinci zile. Experţii avertizează însă că este nevoie de mai multe studii, mai aprofundate pentru ca eficacitatea acestui tratament să fie confirmată.
„Acest studiu pare promiţător, dar trebuie să fim cu adevărat atenţi înainte de ne ridica aşteptările când vine vorba despre un virus atât de nou ca acesta. Încă ne lipsesc o mulţime de date”, a spus Sarah D'Alessandro, profesor de medicină moleculară la Universitatea din Milano şi specialist în malarie.