Evenimentul Zilei > International > Trump anunță că va părăsi spitalul: Nu vă temeți de Covid-19!
Trump anunță că va părăsi spitalul:  Nu vă temeți de Covid-19!

Trump anunță că va părăsi spitalul: Nu vă temeți de Covid-19!

Liderul de la Casa Albă a anunțat că va ieși din spital luni, la ora locală 18.30 (22.30 GMT)

„Voi părăsi marele centru medical Walter Reed astăzi la 18:30. Mă simt foarte bine! Nu vă temeți de Covid. Nu-l lăsați să vă conducă viața (…) Sub administrația mea, am dezvoltat o serie de medicamente foarte bune. Mă simt mai bine decât acum 20 de ani! ”, a scris președintele Statelor Unite pe Twitter.

Președintele american Donald Trump a fost depistat cu Covid-19, iar de vinerea trecută este internat în spital. Informațiile despre starea sănătate a liderului de la Casa Albă au fost așteptate cu sufletul la gură de întreaga planetă.

Donald Trump este îngrijit în  complexul  spitalicesc Walter Reed, situat în suburbiile Washingtonului, care de mai bine de un secol îi tratează pe președinții Statelor Unite.

„Unitatea este echipată cu dispozitive de comunicare securizate pentru a permite președintelui să lucreze”, a scris în memoriile sale contraamiralul Connie Mariano, membru al echipei medicale a președinților George HW Bush și Bill Clinton.

Șeful de cabinet al președintelui și medicul său au, de asemenea, un spațiu propriu, lângă el.

După ce Donald Trump a ajuns la spital, purtătorul de cuvânt al președintelui a anunțat: „Ca măsură de extremă prudență și la recomandarea doctorului său și a experților medicali, președintele va lucra din birourile prezidențiale de la (spitalul) Walter Reed în următoarele zile”, a declarat purtătoarea de cuvânt a președintelui SUA, Kayleigh McEnany.

Anterior declarației de luni, Donald Trumă le- a făcut o vizită surpriză miilor de susținători care s-au strâns spontan încă de vineri  în afara centrului medical Walter Reed și a părăsit temporal spitalul pentru a-i arăta solidaritatea lor.

Apariția  omului în care își pun speranțele pentru alegerile din noiembrie  a stârnit o uriașă explozie de entuziasm, chiar dacă președintele nu a coborât din  SUV-ul în care se afla.

Îmbrăcat într-un costum de culoare închisă, cămașă albă  și purtând pe față o mască. Trump le-a făcut semne prietenoase celor care îl aclamau. În mașină, alături de șofer se mai afla o persoană pe scaunul din dreapta. Atât șoferul, cât și însoțitorul președintelui puirtau echipament de protecție complet.  Un alt SUV, aflat la numai câțiva metri în spate, era plin de gărzile de corp ale președintelui.

Unul dintre medicii de la Walter Reed l-a criticat pe președinte pentru această vizită făcută suporterilor săi, afirmând că riscul transmiterii SARS-Cov-2 este mare.

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.