Președintele Trump ar fi foarte nemulțumit de tratamentul pe care SUA l-a primit din partea Uniunii cu privire la tratatele comerciale, văzându-le drept nedrepte, a spus Morgan duminică, citat de The Sun.

Interviul pe care prezentatorul britanic i l-a luat liderului de la Casa Albă va fi difuzat duminică seară.

 

 

Donald Trump a fost, de asemenea, foarte critic la adresa premierului Marii Britanii, Theresa May, despre care a spus că nu a fost suficient de dură în cazul Brexit.

 

Cu această ocazie, președintele a confirmat zvonul monden apărut în urmă cu o lună, explicând că nu a fost invitată la nunta Prințului Harry cu actrița Meghan Markle.

 

Interviul a fost filmat la Davos, în Elveția, unde a avut loc în aceste zile Forumul economic mondial. În timpul discursului său, Trump a insistat că agenda sa de „America First” va fi benefică pentru toată lumea.

 

Jurnalistul britanic a vorbit la postul BBC despre interviul pe care l-a avut cu șeful de stat american, explicând că liderul de la Casa Albă ar putea negocia mai bine ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

„Se îndoiește cineva de pe planeta asta că Donald Trump ar negocia asta (Brexit – n.r.) mai dur decât Theresa May și Guvernul ei?

 

Cred că s-a uitat la el și a zis „Ce negociază exact Marea Britanie aici? Vreți într-adevăr să ieșiți? Vreți să vă prefaceți că nu ieșiți?”. Nu înțelege subtilitățile

 

A fost foarte tranșant în legătură cu UE, a spus că propriile sale relații cu UE au fost foarte problematice și chiar a oferit un avertisment puternic că se va confrunta cu ei pe comerț.

 

Nu aș fi surprins, cel mai mare partener comercial din lume al Americii este Uniunea Europeană, cu 650 și ceva de miliarde de dolari pe an.

 

A clarificat că nu este mulțumit de acel acordul comercial”, a detaliat Piers Morgan.

 

În timpul interviului, Trump a declarat că situația este foarte nedreaptă pentru SUA.

„Nu putem să ne aducem produsele în interior. E foarte greu. Și totuși ei ne trimit produsele nouă – nicio taxă, foarte puține taxe. Este foarte nedrept”, a spus președintele american.

 

Cu ocazia interviului, acesta și-a cerut scuze că a distribuit un videoclip de propagandă al formațiunii de extremă dreaptă Britain First.