Trufe de ciocolată. Desertul rafinat, ideal pentru ocazii speciale

Ciocolata. Sursa foto: Dreamstime.vom

Trufele de ciocolată sunt considerate un desert rafinat, plin de savoare și mai ales, cu un aspect deosebit. Acestea sunt ideale pentru a fi oferite sau degustate cu ocazii speciale precum cele care urmează în această perioadă a anului.

O cutie de trufe de ciocolată reprezintă cadoul perfect pentru ocaziile speciale. Având în vedere că urmează Dragobetele, dar și zilele de 1 și 8 Martie, o astfel de atenție va aduce multă bucurie persoanei dragi.  Rafinatul desert care atinge deseori prețuri piperate în cofetării și supermarketuri, poate fi pregătit cu ușurință acasă.

Trufe de ciocolată neagră

Aceste bomboane rotunde cu gust îmbietor de ciocolată vor surprinde pe oricine. Cu un înveliș din cacao de bună calitate, la interior, acestea au întotdeauna o consistență fină și cremoasă. Atunci când sunt pregătite în casă, aromele pot fi adăugate în funcție de preferințe. Pentru aceasta rețetă vei avea nevoie de:

  • 200 grame de ciocolată neagră;
  • 130 ml frișcă lichidă;
  • 30 de grame de unt;
  • 1 linguriță de extract de vanilie/rom;
  • cacao neagră pentru decor.

Mod de preparare

Ciocolata tăiată sau rasă se așează într-un castron rezistent la căldură. Separat, se  încălzește smântâna lichidă la foc mic. Înainte de a ajunge la punctul de fierbere, smântâna se toarnă peste ciocolata tăiată.

Trufe de ciocolata. Sursa foto: Dreamstime.com

Compoziția se amestecă ușor, până la topirea completă a ciocolatei. În acest punct, se poate adăuga untul nesărat, la temperatura camerei și esența de vanilie sau rom.

Amestecul se lasă la frigider pentru minim 2 ore sau chiar pe durata unei nopți. În acest mod, compoziția va fi mult mai ușor de modelat.

După ce se scoate de la frigider, cu ajutorul unei forme rotunde sau cu o linguriță, se pot forma trufe de ciocolată.  Acestea se trec prin cacao și se așează pe o hârtie pergament.

Trufe de ciocolată. Sursa foto: Dreamstime.com

Trufe de ciocolată cu biscuiți și fructe. Desertul poate fi oferit și celor mici

O altă variantă a acestui desert, include adăugarea în compoziție a biscuiților cu unt, precum și a fructelor de pădure. De asemenea, se poate adăuga fistic mărunțit sau chiar alune de pădure. Biscuiții cu unt se mărunțesc fin cu ajutorul unui robot de bucătărie. Alături de fructe, aceștia se adaugă în compoziția de ciocolată topită și smântână lichidă.