Cel mai fin desert cu ciocolată. Îl prepari din trei ingrediente

Cremă de ciocolată. Sursa foto: Dreamstime.com

Deliciosul desert este ideal pentru persoanele care îndrăgesc gustul ciocolatei amărui. De altfel, rețeta poate fi adaptată, utilizându-se ciocolată cu lapte ca ingredient de bază.

Mousse-ul de ciocolată este unul dintre cele mai fine deserturi. Acesta se găsește în meniurile restaurantelor fine dinning, însă poate fi preparat cu succes acasă. Rețeta este una simplă și ieftină.

Mousse de ciocolată. Ingredientele necesare

Mousse-ul de ciocolată poate fi servit ca atare, însă poate fi folosit ca o cremă ideală pentru umplerea torturilor sau a prăjiturilor. Acesta poate fi pregătit cu ciocolată neagră, amăruie sau albă.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de:

  • 330 g ciocolată neagră cu cel puțin 70% cacao;
  • 375 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30%
  • 20 g zahăr pudră.

Ciocolata neagră se topește la abur, într-un vas rezistent termic. Acesta se poate așeza pe o oală cu apă. După topire, peste aceasta se adaugă smântâna lichidă și zahărul pudră și se amestecă până la omogenizarea compoziției.

Mousse de ciocolată. Sursa foto: Dreamstime.com

Secretul pentru a obține o cremă aerată

Un mousse ideal este extrem de pufos și are o aromă pregnantă. Pentru a-l obține aerat este necesar ca întreaga compoziție să fie mixată timp de 8-10 minute.  Înainte de acest pas, ciocolata neagră amestecată cu smântâna lichidă se lasă la rece pentru minim 30 de minute.

După mixare, crema se așează în formele dorite. Aceasta poate fi decorată cu fructe de pădure, fulgi de cocos sau migdale. De asemenea, mousse-ul de ciocolată neagră poate fi utilizat pentru a umple torturile și prăjiturile.

Ciocolata. Sursa foto: Dreamstime.com

Cremă de ciocolată pentru torturi

O altă opțiune pentru umplerea torturilor și prăjiturilor este crema fiartă de abur. Față de mousse, aceasta conține amidon de porumb, unt și ouă. Smântâna lichidă poate fi înlocuită cu lapte.

Laptele se pune la fiert, iar peste acesta se adaugă gălbenușurile de ou, amestecate cu amidonul de porumb. Se amestecă până când compoziția ajunge la punctul de fierbere și devine densă. După acest pas, se oprește focul și se adaugă cubul de unt.