Trucuri pentru curățarea eficientă a dinților când nu aveți pasta și periuța la îndemână

Trucuri pentru curățarea eficientă a dinților când nu aveți pasta și periuța la îndemânăSursa: Yuriyzhuravov | Dreamstime.com

Curățarea zilnică a dinților este crucială pentru o bună sănătate orală. Dacă nu aveți la îndemână periuța și pasta de dinți, există câteva trucuri simple pentru a vă curăța eficient dinții.

Pentru a avea o dantură sănătoasă, medicii stomatologi ne recomandă să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi. În cazul în care nu aveți la îndemână periuța și pasta de dinți, puteți să vă curățați dinții folosind ingrediente simple.

De exemplu, puteți să consumați un măr imediat după masă. Acidul acestui fruct neutralizează acizii grași din carne sau mezeluri, poate albi dantura și împrospătează respirația. De asemenea, feliile de lămâi sau portocale au același efect. Acidul citric curăță dantura, igienizează cavitatea bucală și combate apariția unor bacterii. Tot ce trebuie să faceți este să frecați dinții cu feliile acestor fructe.

Sarea poate înlocui pasta de dinți

Dacă sunteți acasă și ați rămas fără pastă de dinți, puteți folosi ingrediente simple pe care fiecare dintre noi le avem în bucătărie. Puteți utiliza sare grunjoasă în loc de pastă. Granulele pătrund în spațiile dintre dinți, elimină bacteriile și combat flora miciobiană. În plus, sarea poate fi folosită și pentru un masaj eficient al gingiilor.

Dacă sarea vă se pare prea dură, o puteți înlocui cu bicarbonat de sodiu. Acesta are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene. Este ideal pentru gingiile sensibile.

Uleiul de cocos, mentă, citrice sau cuișoare poate împrospăta respitația. Adăgați două-trei picături într-un pahar cu apă și folosiți această soluție pentru a vă clăti gura. Uleiurile esențiale calmează și iritațiile de la nivelul gingiilor, potrivit Libertatea pentru femei.

Cum ne spălăm corect pe dinți

Pentru a avea un zâmbet frumos este obligatoriu să vă spălați pe dinți de două ori pe zi. Și nu la repezeală, timp de câteva secunde. Un periaj complet trebuie să dureze între două și trei minute. Trebuie să curățați atât partea din față a danturii, cât și cea din spate. Mișcările trebuie executate de jos în sus și nu în lateral.

Chiar dacă respectați aceste reguli, o periuță manuală nu curăță întotdeauna toate resturile de mâncare. Ideal ar fi să alegeți o periuță eletrică, care are și vibrații și previne apariția plăcii dentare și tartrului. Este crucial să schimbat periuța de dinți odată la trei luni (în cazul celei electrice se schimbă doar capătul).

Ne puteți urmări și pe Google News