Friptura de porc nu lipsește de pe masa de sărbători și se numără printre preparatele preferate ale românilor. De altfel, garnitura și murăturile sunt cele care vor completa gustul incredibil de bun al acestui fel de mâncare. Există câteva trucuri prin care poți obține o friptură fragedă și suculentă.
Ce tip de carne ar trebui să alegi pentru cea mai fragedă friptură de porc
Cotletul de porc se află pe primul loc în preferințele multor români, având în vedere că nu are multă grăsime. Cu toate acestea, vei putea obține o friptură suculentă din acest tip de carne dacă o gătești la foc mic.
Topește puțin unt și adaugă peste el câteva frunze de rozmarin și un cățel de usturoi mărunțit. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie întinde compoziția pe toată suprafața cărnii și pune-o în tavă. Acoperă totul cu folie alimentară sau cu un capac și setează cuptorul la temperatura de 200 de grade. Rezultatul va fi pe placul invitaților.
Ierburile aromatice, secretul bucătarului
Multe persoane preferă pieptul de porc atunci când aleg să pregătească o friptură delicioasă. Acesta are mai multă grăsime și poate fi gătit la foc mediu. Acest tip de carne se poate ține într-un baiț pregătit cu bere și ierburi aromatice. După ce a fost scoasă din această compoziție lichidă se presară puțin zahăr brun deasupra, care îi va oferi o textură glazurată.
De altfel, pulpa este varianta alesă de multe persoane care vor să obțină un preparat fără multă grăsime. Este esențial să o găsești sub capac, astfel încât să fie suculentă. Dacă scoți carnea de la frigider, este esențial să nu o pui direct în tavă și apoi în cuptorul încins, ci să o lași o jumătate de oră la temperatura camerei.
Ceafa de porc, ideală pentru a obține o friptură suculentă și fragedă
Majoritatea românilor aleg ceafa de porc atunci când prepară friptura pentru masa de sărbători.
Cu o cantitate generoasă de grăsime, acest tip de carne se gătește la foc mediu și se poate servi ca atare sau cu o garnitură la fel de delicioasă.