Sezonul cireșelor a venit, dar prețul lor este destul de ridicat. Cu toate astea, există anumite trucuri care te ajută să le păstrezi mai mult timp și să fie mai gustoase. Ai nevoie doar de un ingredient ieftin.
Cireșele sunt un lux pentru mulți români din cauza prețurile mari. Cu toate astea, s-a descoperit un truc care te ajută să ai cireșe proaspete mai mult timp. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu pentru a avea parte de fructe mai gustoase.
Spală-le bine sub jet de apă rece, până când te-ai asigurat că pe ele nu au mai rămas deloc impurități sau reziduuri. Separat, într-un castron, fă un amestec format dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu și patru căni de apă rece. Adaugă întreaga cantitate de cireșe într-un bol împreună cu amestecul de apă și bicarbonat de sodiu, asigurându-te că toate fructele sunt complet acoperite. Lasă-le așa timp de 10 minute.
Apoi, scoate cireșele din amestecul cu bicarbonat și spală-le foarte bine în apă curată. Este bine să le usuci cu ajutorul mai multor prosoape de hârtie. Acum, pune-le într-un vas închis ermetic sau cel puțin acoperă-le cu o folie de plastic și lasă-le în frigider, potrivit Fanatik.
Cât costă un kilogram de cireșe
Un singur kilogram de cireșe se vinde pe tarabele din România chiar și cu prețul de 160 de lei. Este vorba de acele cireșe mai mici. Prețurile ajung chiar până la 200 de lei pentru cele aduse din Grecia.
„Prețul corect pentru cireșe în 2023 la poarta fermei ar trebui să fie în jur de 15 lei per kilogram. Discutăm de soiuri care la început se vor valorifica la un preț mai ridicat, deoarece și productivitatea este mai mică. Noi o să valorificăm fructe chiar și cu 6-7 lei kilogramul la poarta fermei, în mijlocul sezonului”, a spus specialistul în pomicultură Marius Roman. „În rest, dacă în piață va fi 30 lei kilogramul de cireșe românești mai mult mai sigur nu este prețul producătorului.
Și noi suntem un pic dezamăgiți, ca să nu spun supărați. Spre exemplu, noi valorificăm kilogramul de fructe, să spunem la cireșele extratimpurii cu 15 lei kilogramul la angro, iar pe piață ajunge la 30 lei”, a spus Marius Roman.