Juriul NexT a caracterizat filmul drept "un poem cinematografic de amploare, realizat din înregistrările video ale familiei vechi de 40 ani".
Trofeul NexT constă în 4.000 de euro oferiţi de Institutul Cultural Român (ICR) şi în peliculă şi servicii de procesare în valoare de 2000 de dolari, din partea Kodak CineLabs România.
Anul acesta, juriul a decis să decerneze Premiul "Cristian Nemescu" pentru cea mai bună regie, în valoare de 2.000 de euro oferiţi de ICR, ex aequo, realizatorilor Julia Ducournau (pentru scurtmetrajul "Junior") şi Rudi Rosenberg (pentru scurtmetrajul "Aglaee").
Nacho Arenas, sound designerul filmului "Camera" (Spania, 2011), a câştigat Premiul "Andrei Toncu" pentru cea mai bună coloană sonoră, în valoare de 2.000 de euro.
"De azi înainte" (regia Dorian Boguţă) a obţinut Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 3.500 de euro în servicii de post-producţie.
<strong>Competitie NexT 2012</strong><br />  <iframe width="600" height="485" src="http://embed.trilulilu.ro/video-evenimente/competitie-next-2012" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>   <br /><a href="http://www.trilulilu.ro/video/evenimente" title="evenimente">  Vezi  mai multe  video    din   evenimente </a><br />