Evenimentul Zilei > Actualitate > Tristete in randul fanilor U2. Bono este bolnav!
Tristete in randul fanilor U2. Bono este bolnav!

Tristete in randul fanilor U2. Bono este bolnav!

Cunoscutul Bono, liderul formatiei U 2, si-a socat fanii cu o declaratie surprinzatoare. Prezent la talk-show-ul de succes al lui Graham Norton, Bono a fost intrebat mai in gluma mai in serios de ce nu se desparte niciodata de ochelarii sai cu lentila portocalie.

"Am glaucom," a spus vedeta. "De peste 20 de ani sufar de aceasta afectiune."

Marturisirea lui Bono a venit dupa ce gazda emisiunii a aratat o serie de fotografii mai vechi, in care Bono nu purta ochelari. Remarcand diferenta dintre Bono cel din 1980 si Bono de astazi, Graham Norton l-a intrebat in gluma: "Iti dai vreodata ochelarii jos?" Raspunsul lui Bono a socat auditoriul.

Solistul trupei U2 a explicat că multi ani a vazut foarte bine, dar la un moment dat a observat că in timp ce privea anumite obiecte stralucitoare sau se uita in lumina, vederea ii era incetosata, „vedeam nori si inele” – un simptom al glaucomului. "Va garantez ca nu este la nimic exotic", a glumit Bono.

Glaucomul poate duce la orbire, daca este netratat. Poate fi combatut printr-o medicatie adecvata sau prin interventie chirurgicala. Bono a data insa asigurari ca fanii sai nu au de ce sa-si faca griji.

"Urmez un tratament eficient și o sa fie bine ", a spus el. "Sigur ca acum toata lumea se gandeste la bietul orb Bono, dar va asigur ca nu avem niciun motiv de ingrijorare. "Vad din ce in ce mai… inteligent," a spus el razand.

In varsta de 54 de ani, Bono a fost prezent in emisiunea lui Graham Norton alaturi de colegii sai si de actorii Robert Downey Jr., Robert Duvall si Stephen Fry.

Cel mai recent album al lui formatiei U 2, "Songs of Innocence," a fost lansat luna trecuta, fapt care i-a adus din nou in atentia opiniei publice pe Bono si colegii sai.