Evenimentul Zilei > Sport > Tricourile lui Hagi și Maradona de la Real Madrid și Barcelona vor fi expuse la Muzeul Fotbalului din București
Tricourile lui Hagi și Maradona de la Real Madrid și Barcelona vor fi expuse la Muzeul Fotbalului din București

Tricourile lui Hagi și Maradona de la Real Madrid și Barcelona vor fi expuse la Muzeul Fotbalului din București

Muzeul Fotbalului din București este un proiect unic în Europa de Est și este dedicat iubitorilor acestui sport. Tricourile purtate de Hagi și Maradona la Real Madrid și Barcelona vor putea fi admirate de fanii sportului rege. Vor mai fi expuse și tricourile marilor jucători români.

Tricourile purtate de Gică Hagi și de Diego Maradona la Real Madrid și respectiv Barcelona vor fi expuse la Muzeul Fotbalului din București, un proiect unic în Europa de Este care își va deschide porțile în curând.

„Tricoul «blanco» purtat de «Rege» în primul sezon la Real Madrid (1990-1991) și cel cu care Maradona a jucat în ultimul său sezon la Barcelona (1983-1984) vor reprezenta un «El Clasico» al colecției internaționale din Football Museum Bucharest“, se arată într-un comunicat de presă.

Sursa: Muzeul Fotbalului

Jucători celebri

Potrivit inițiatorilor proiectului, fanii acestui sport vor mai putea armira și tricourile originale ale altor jucători de fotbal celebri. „Filmul integral al unei experiențe în premieră în Europa de Est va fi completat de tricourile altor mari jucători, printre care și dublul câștigător al Balonului de Aur – brazilianul Ronaldo, Lothar Matthaus sau Patrick Kluivert. Și tricourile gloriilor fotbalului românesc, Dobrin, Lucescu sau Iordănescu vor fi expuse la muzeu.

Pe lângă aceste colecții, vizitatorii vor putea admira și fanioane care datează din 1948 până în prezent, dar vor putea afla și povești captivante cum ar fi istoria liniei de produse pregătită de FC Barcelona pentru suporteri în 1986, când reprezentații clubului erau siguri că vor învinge Steaua“ se mai arată în comunicatul de presă. Echipa românească a câștigat însă în acel an Cupa Campionilor.

Experiență unică

Muzeul Forbalului din București este primul muzeu din România şi singurul din Europa de Est dedicat 100%  acestui sport. A fost realizat din fonduri private. Este amenajat într-o clădire din Centrul Vechi al Capitalei.

Muzeul va oferi turiştilor o experienţă 360°, unde se vor putea bucura de spaţii expoziţionale spectaculoase, retrăind momente din istoria fotbalului cu ajutorul experienţelor interactive digitale şi de realitate virtuală.

Pe lângă spaţiile expoziţionale, muzeul deţine o cafenea, un bistro şi o sală de evenimente private, aflate permanent la dispoziţia vizitatorilor, precum şi a celor care caută modalităţi diferite de petrecere a timpului liber în Capitală. Investiția s-a ridicat, până în acest moment, la 1,6 milioane de euro.