Trei scenarii pentru Vova| VIDEO

Trei scenarii pentru Vova| VIDEO

Publicaţia rusă ”Vedomosti” a imaginat trei scenarii prin care ar putea trece Rusia după alegerile de ieri, și, implicit, Putin.

Primul este cel al unui semicompromis în care guvernul va fi ”dispus” la dialog cu opoziţia, dar va face în realitate puţin în lupta contra corupţiei şi pentru o mai mare transparenţă în sistem.Al doilea scenariu prevede fuziunea între actuala elită conducătoare şi cea nouă, îndreptată spre reformă, iar cel de-al treilea, considerat de cei care comentează pe forumul publicației cel mai improbabil, dar şi cel mai bun pentru Rusia este cel al unei schimbări totale a sistemului, în care noua elită preia controlul ţării.

Forumiștilor li se alătură și cei care comentează pe rețelele de socializare despre ce ”scenariu” i-ar mai putea oferi lui Putin acum regizorul rus Stanislav Govoruhin, cel care a condus echipa de campanie a lui Vladimir Putin pentru alegerile prezidenţiale.

Urmează taxe și impozite

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cerem tuturor să nu se uite în afară, să nu fugă de partea cealaltă şi să nu-şi dezamăgească patria mamă. Nu vom lăsa pe nimeni să-şi impună voinţa asupra noastră, deoarece avem o voinţă proprie", a declarat Putin ieri seară, cu voce de învingător, în faţa unei mulţimi de 130.000 de persoane.

Dacă Putin a cerut să nu se uite nimeni în afară, aceasta nu înseamnă că Occidentul se poate abține să se uite...”înăuntrul” mamei Rusia. Conform postului american de televiziune CNBC, ”analiștii apreciază că fostului agent KGB îi va fi imposibil să menţină statu quo-ul actualului regim, pe care mulţi ruşi îl văd corupt în întregime”.

Atât analiștii străini, cât și analiștii ruși sunt circumspecți în ceea ce privește starea națiunii ruse după alegerile prezidențiale. Analiștii străini notează că după alegeri Rusia se va confrunta cu o majorare treptată a taxelor și impozitelor. Nu este exclusă nici introducerea unei taxe pe averile mari și proprietățile de lux.

"Marea majoritate a ruşilor încă nu înţeleg cum viaţa lor poate fi afectată de drepturile de bază, precum dreptul de a câştiga sau de a pleca peste hotare. Nu te poţi hrăni cu politică", afirmă analistul politic Serghei Strokan. Dacă ar fi să emigreze, cei mai mulți ruși ar emigra în Germania sau în SUA, arată rezultatele unui sondaj de opinie  publicat nu demult de cotidianul rus Pravda. Potrivit sondajului realizat de sociologii ruși, 13% dintre respondenți și-ar dori să-și părăsească țara pentru Germania, în timp ce doar 10% ar face-o pentru Statele Unite. Interesant este că un sondaj asemănător realizat în Ucraina a dat la iveală faptul că 10% dintre ucraineni ar dori să se mute în Rusia.  

"Vova (prescurtarea de la Vladimir, n.r.), Moscova nu crede in lacrimi", a scris pe Twitter bloggerul Slavik Zehner, referindu-se la titlul celebrului film sovietic din 1980. O parte a presei ruse subliniază că ”lacrimile lui Vladimir Vladimirovici reprezintă cel mai bun scenariu în acest moment...”.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/9Ticlo5SbjA" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>