Evenimentul Zilei > Social > Trei români au pus umărul la producţia “Gardienii galaxiei”
Trei români au pus umărul la producţia “Gardienii galaxiei”

Trei români au pus umărul la producţia “Gardienii galaxiei”

Atuul producţiei “Gardienii galaxiei” este fără îndoială partea vizuală. Incredibil sau nu, trei români au făcut parte din echipa care s-a ocupat de efectele speciale impresionante ale producţiei Marvel.

Alexandru Popescu (lead environments), Lucian Boicu (compositor) și Raul Joshua Teleki (tech anim – animaţie tehnică, simulări de piele, cloth), sunt românii care lucrează la The Moving Picture Company Londra (MPC), una dintre cele mai mari companii de visual effects din lume, şi au participat la realizarea producţiei “Gardienii Galaxiei”, regizat de James Gunn.

Efectele speciale, nelipsite în filme

Alexandru Popescu lucrează ca lead digital matte painter și environment artist. Este un job interesant, deoarece îmbină partea artistică cu cea tehnică la fiecare pas, provocările zilnice fiind atât la nivel creativ și vizual.

“Faptul că am ajuns la acest nivel se datorează într-o mare măsură oamenilor care au avut încredere în mine, dar și faptului că am avut puterea să muncesc mult, cu pasiune și dedicație. Majoritatea filmelor de astăzi au nevoie de efecte vizuale în postproducție. Numai că începem să ajungem la o asemenea calitate, încât majoritatea efectelor trec neobservate. Filmele vor avea efecte vizuale atât timp cât va fi mai ieftin să se creeze ceva pe calculator decât fizic pe platou”, spune Alexandru Popescu. El a mai lucrat la producţii cinematografice importante precum John Carter, Piraţii din Caraibe 4 şi 47 Ronin.

În spaţiu nu există sus sau jos

Specialist în efecte vizuale, Lucian Boicu, al cărui nume se regăseşte pe genericele unor filme precum Godzilla, Uimitorul Om-Păianjen 2, Legenda călăreţului singuratic şi Piranha 3D, își aminteşte că a primit o indicaţie amuzantă de la Marvel: „Dă drumul la efecte vizuale pentru motoarele de la naveta spaţială, pentru că nu are nimic care să o susţină în spaţiu. A trebuit să le explic că în spaţiu se plutește și că nu există sus sau jos, așa cum nu îţi trebuie un motor pentru a fi susţinut cumva în spaţiu. Îmi pare bine că filmul are succes. Rezultatul final al muncii noaste, a întregii echipe de la MPC și Marvel, merită să fie apreciat“.

Numele celui de-al treilea roman este Raul Joshua Teleki şi a mai participat la realizarea producţiilor Beauty and the Beast, Cloud Atlas şi Super 8.

Românii, mai nostalgici ca americanii

Filmul “Gardienii galaxiei” rămâne după cinci săptămâni de la lansare pe primul loc în box-office-ul american cu 274.610.000,00 dolari încasări, „The Expendables” fiind pe locul 10, cu 33.139.000,00 dolari încasări, după trei săptămâni de la lansare. În schimb în România spectatorii sunt nostalgici.

S-au înghesuit să vadă filmul ce-i reuneşte pe toţi eroii filmelor de acţiune ce făceau furori în anii 80-90, „The Expendables”, mai curând decât să privească aventurile „Gardienilor galaxiei”. „The Expendables” se află pe primul loc în box-office, cu 17.258 spectatori, iar „Gardienii galaxiei” pe locul patru, cu 6.981 spectatori.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: