Trei persoane au murit într-un atac armat produs într-un magazin în Arkansas

Trei persoane au murit într-un atac armat produs într-un magazin în Arkansas

Cel puțin trei persoane au fost ucise și opt au fost rănite într-un atac armat produs în Fordyce, Arkansas, relatează Associated Press, citând surse din poliție.

Suspectul a fost rănit și el în timpul capturării

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un supermarket din Arkansas vineri, ucigând trei civili şi rănind alte opt persoane, a anunţat poliţia de stat din Arkansas, citată de Reuters.

Atacul armat a avut loc la magazinul Mad Butcher din Fordyce, un oraş cu 3.200 de locuitori, la aproximativ 112 km sud de capitala statului american Arkansas, Little Rock.

Travis Eugene Posey (inset), 44, of New Edinburg in Cleveland County is shown in a booking photo released Friday, June 21, 2024. Posey was arrested after a mass shooting at the Mad Butcher grocery store in Fordyce, where evidence markers and police tape can be seen in the parking lot as law enforcement officers work the scene Friday. (Main, Arkansas Democrat-Gazette/Colin Murphey; inset, Ouachita County sheriff's office courtesy photo)

Locul atacului armat din Arkansas, 21 iunie 2024. Foto: https://www.arkansasonline.com/

Ulterior, în timpul capturării sale, individul a mai rănit într-un schimb de focuri, doi ofițeri de poliție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suspectul a fost rănit și el în schimbul de focuri cu poliţia, a declarat reporterilor şeful poliţiei de stat din Arkansas, Mike Hagar.

"Din păcate, putem confirma că 11 civili nevinovaţi au fost împuşcaţi, iar trei dintre aceştia sunt decedaţi. Doi poliţişti au fost răniţi în schimbul de focuri de armă. Suspectul a fost şi el împuşcat şi luat în custodie", a spus Mike Hagar. El nu a explicat circumstanţele incidentului şi nu a răspuns întrebări.

Suspectul pentru atac armat a fost identificat

Suspectul, identificat de autorități ca fiind Travis Eugene Posey, în vârstă de 44 de ani. Posey, rezident din New Edinburg, este de așteptat să fie inculpat pentru trei capete de acuzare de crimă, cu acuzații suplimentare care vor urma, potrivit unui comunicat de presă al poliției de stat din Arkansas.

Un martor, David Rodriguez, a declarat pentru CNN că a intrat într-o benzinărie când a auzit „bubuituri-uri”, pe care le credea că sunt de la artificii. La scurt timp după ce suspectul a început să tragă cu gloanțe mai rapid, Rodriguez a văzut oameni fugind de la fața locului. Apoi a auzit sirene și a văzut ambulanțele și poliția sosind la locul unde se petrecea atacul armat.

Rodriguez spune că geamurile din față ale magazinului Mad Butcher au fost sparte ca și cum ar fi fost „lovite” de focuri de armă.

Matthew Gill, managerul departamentului de carne de la Mad Butcher, a declarat pentru CNN că un bărbat a intrat în magazin cu o pușcă și a început un schimb de focuri cu poliția.

Pe măsură ce schimbul de focuri a continuat, unii oameni s-au ascuns într-o cameră frigorifică din magazinul alimentar, a declarat Roderick Rogers, membru al Consiliului orașului Fordyce.