Evenimentul Zilei > Social > Trei moduri de a călători
Trei moduri de a călători

Trei moduri de a călători

Trei cărți, toate trei cu istorii care pot schimba felul de a percepe lumea, viața, provocările ei, durerile și bucuriile, iubirea.

Cititorii se pot amuza, pot suferi, pot plânge, pot rânde cu lacrimi, pot călători prin America. Pot face ce vor ei. Vor avea trei experiențe intereante. Și vor descoperi trei moduri de a călători prin viață și prin lumea, alăturid ecărțile Editurii Trei. 

„Altfel… și totuși Alice”, de Lisa Genova. Alice Howland se mândreşte cu viaţa pe care a muncit din greu să şi-o construiască. La cincizeci de ani, ţine prelegeri de psihologie cognitivă la Harvard, fiind recunoscută internaţional pentru teoriile sale inovatoare din domeniul psiholingvisticii. Are un soţ cu o carieră strălucită şi trei copii adulţi. Când începe să devină tot mai dezorientată şi să uite lucruri, un diagnostic cumplit îi schimbă viaţa – şi relaţia cu propria familie şi cu lumea – pentru totdeauna. Emoţionant şi zguduitor, “Altfel… şi totuşi Alice” înfăţişează destinul tragic al unui om care se confruntă cu instalarea timpurie a bolii Alzheimer şi suferinţa imensă pe care aceasta o provoacă. „În esenţă, este despre a nu te da bătut şi a nu renunţa niciodată”, spune Wash Westmoreland, regizorul filmului „Still Alice”.  Julianne Moore, care a interpretat rolul lui Alice a primit Premiul Oscar 2015 pentru Cea mai bună actriţă.

A doua călătorie este în lumea iubirii. O… comedie: "EA & EL", de Marc Levy. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unui site de întâlniri amoroase. Dar n-au devenit iubiţi, ci prieteni. Şi aşa vor să rămână. Ea e actriţă. El e scriitor. Ea e Mia. El e Paul. Ea e britanică. El e american. Ea se ascunde în Montmartre. El locuieşte în Marais.
Ea are mult succes. El nu prea. De fapt, ea e faimoasă – deşi el nu-şi dă seama. Ea se simte singură. Şi el. El e amuzant. Ea face gafă după gafă. Ea nu trebuie să se îndrăgostească. Nici el.
Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cărţile lui sunt traduse în 47 de limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din ţările în care este publicat.
A treia călătorie este o poveste-jurnal despre America: America dezgolită de la brâu în jos”, de Raluca Feher.