Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei din hoții care DĂDEAU SPARGERI LA PONT, prinși. S-a stabilit cum acționau
Trei din hoții care DĂDEAU SPARGERI LA PONT, prinși.  S-a stabilit cum acționau

Trei din hoții care DĂDEAU SPARGERI LA PONT, prinși. S-a stabilit cum acționau

Trei hoți care ar face parte din gruparea ce a speriat vestul țării prin spargeri date la pont, în vilele unor bogați oameni de afaceri, au fost prinși, miercuri după-amiază, în urma unei acțiuni DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că Grațian Pinter se ocupa de identificarea locațiilor unde se găseau sume mari se bani: firme cu seifuri parțial accesibile, locuințe etc.

Ulterior, alți membri ai rețelei monitorizau locația indicată, stabileau echipamentele care trebuiau să fie folosite pentru a se da spargerea rapid și eficient. E de amintit că un jaf al grupării nu dura mai mult de câteva minute.

Anchetatorii au mai stabilit și că hoții foloseau mașini închiriate sau schimbau numerele de înmatriculare ale mașinilor, pentru a nu fi descoperiți, iar când intrau în locații purtau cagule și mănuși pentru a lăsa cât mai puține indicii la fața locului.

Trei dintre membrii grupării au fost prinși miercuri în flagrant după ce au intrat într-un imobil din Timișoara de unde plănuiau să sustragă o mare sumă de bani. Suspecții au fost ridicați și duși la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri, fiind acuzați de mai multe infracțiuni. În operațiune au fost implicați polițiști ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, DGA, Brigada pentru Operațiuni Speciale și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Vom reveni cu informații.