Trei adolescenți au fost arestați pentru deținerea de arme și amenințări, după masacrele din Serbia

Poliția sârbă a arestat trei adolescenți pentru deținerea ilegală de arme de foc și amenințări cu moartea, în contextul masacrelor recente în care au fost implicați doi tineri. Până în prezent, aceste atacuri au provocat 17 decese și 21 de răniți.

Miercuri, o şcoală din Belgrad a fost scena unui masacru, iar două zile mai târziu, un tânăr de 21 de ani a deschis focul asupra trecătorilor într-o localitate situată la sud de Belgrad, soldat cu opt victime.

Trei adolescenți au fost arestați după masacrul din Serbia

Un vecin a denunțat un adolescent de 17 ani din Vranje, situat în sudul Serbiei, iar acesta a fost arestat la domiciliu de către poliție. De asemenea, la Sremska Mitrovica, în estul Serbiei, poliția a reținut un adolescent de 14 ani pentru că a postat un mesaj amenințător pe rețelele sociale. În Knjazevac, în sud-estul țării, un băiat de 15 ani a fost arestat pentru că i-a trimis o amenințare cu moartea unei colege de clasă, potrivit antena3.ro.

Vineri, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunțat că intenționează să reducă drastic numărul de arme de foc din țară, având în vedere că țara sa ocupă locul trei în lume în ceea ce privește numărul de arme per capita.

O fată care a fost împușcată în cap într-un atac armat într-o școală din Serbia, în care au murit opt elevi și un paznic, se află în continuare în stare critică, în timp ce doi băieți care se aflau în același spital au fost externați.

Patru dintre elevii și paznicul uciși în școală, precum și cei cinci tineri uciși în cel de-al doilea atac violent, urmau să fie înmormântați sâmbătă. Guvernul a luat măsuri imediate pentru a preveni astfel de violențe în școli și pentru a reduce numărul de arme deținute de civili.

Serbia și celelalte țări din Balcanii de Vest se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește armele și munițiile de uz militar, care sunt încă în posesia unor persoane private, chiar dacă există controale stricte asupra armelor de foc. Această situație se datorează războaielor din anii 1990, care au lăsat o urmă dureroasă în regiune.