Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români

Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de românisursă: pxfuel.com

Trecerea la ora de iarnă în 2021 va fi una cu totul și cu totul specială pentru milioane de români. Mai ales pentru cei care știu că nu au imunitatea atât de bună și mai ales în acest context pandemic. Conform specialiștilor, printre efectele negative pe care le are trecerea la ora de iarnă, se numără, printre altele, și scăderea imunității.

Așa cum se știe, deja, trecerea la ora de iarnă în 2021 se va face weekendul viitor, în noaptea de 30 spre 31 octombrie. De asemenea, aceasta va fi noaptea în care vom dormi cel mai mult.

Practic, 31 octombrie va fi cea mai lungă din an și va avea 25 de ore. Totuși, chiar dacă cifrele sunt clare și vom dormi mai mult, asta nu va înseamna neapărat ceva pozitiv.

La fel ca la orice schimbare de oră, indiferent că vorbim despre ora de iarnă sau ora de vară, organismul nostru va resimți în plin modificarea. Când ora 4:00 devine ora 3:00, nu va fi o surpriză pentru nimeni dacă se va simți mai somnoros.

Asta ar fi cea mai mică problemă. Conform unor studii recente, această schimbare de oră duce chiar și la creșterea atacurilor de cord. Alte studii sugerează că trecerea la ora de iarnă sau trecerea la ora de vară ar putea fi legată de o creștere a numărului de accidente auto mortale.

Atenție la trecerea la ora de iarnă în 2021

Alte preocupări includ impactul asupra sistemului imunitar din cauza inevitabilei afectări a somnului. Este o veste proastă pentru milioane de români, mai ales în contextul valulului 4 al pandemiei de coronavirus.

ora de iarna

Sursa: Arhiva EVZ

În acest context, poate ar fi fost indicat ca parlamentarii să ia o măsură și să anuleze trecerea la ora de iarnă. Din păcate, nimeni nu s-a gândit la acest acest aspect și așa cum s-a văzut, altele au fost prioritățile politicienilor noștri.

Revenind la trecerea la ora de iarnă în 2021, mai trebuie spus că s-a pus la îndoială și mitul despre economisirea energiei. Spre exemplu, un studiu din 2008 al Departamentului de Energie al SUA a sugerat că, în Statele Unite ale Americii, patru săptămâni suplimentare de oră de vară au economisit aproximativ 0,5 % din totalul energiei electrice pe zi.

Mituri despre trecerea la ora de iarnă

Dar alții au arătat că situația este în mare parte o pierdere de timp. Orele mai târzii de lumină solară reduc adesea consumul de energie electrică în această perioadă. De cealaltă parte, ele determină o utilizare mai intensă a aerului condiționat seara sau o cerere mai mare de energie pentru a ilumina diminețile întunecate.

Chiar și așa, aceste efecte pot fi specifice în funcție de țară. Un studiu a constatat că ora de vară a provocat o creștere a cererii de energie și a emisiilor poluante în Indiana (SUA), în timp ce un alt studiu a constatat că aceasta a dus la ușoare reduceri ale consumului de energie în Norvegia și Suedia, conform nationalgeographic.com.

Ne puteți urmări și pe Google News