Tratament revoluţionar pentru bolnavii de diabet zaharat de tip 2, din România

Tratament revoluţionar pentru bolnavii de diabet  zaharat de tip 2, din România

Un medicament revoluţionar, care duce la eliminarea unei cantităţi mai mari de glucoză prin urină şi are multe efecte benefice pentru pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 a ajuns şi în România, la patru ani după ce a început să fie utilizat în Europa.

Avem mulţi bolnavi de diabet. ”România se numără printre ţările din Europa cu cea mai mare prevalenţă a diabetului zaharat, după Turcia, Spania, Portugalia. 11,6% din populaţia adultă a ţării suferă de această afecţiune. În lume, la fiecare şapte secunde apar două noi cazuri de diabet zaharat, iar un pacient moare. Acum sunt 400 de milioane de bolnavi, iar până în 2035 de previzionează că se va ajunge la 600 de millioane.”, a declarat astăzi profesor universitar dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Dibaetul zaharat de tip 2 este o afecţiune cronică în care pancreasul nu produce suficientă insulină pentru a controla concentraţia de glucoză din sânge sau în care organismul nu poate utiliza insulina în mod eficace, ceea ce determină concentraţiile mari de glucoză în sânge. Diabetul aduce după sine multe alte necazuri, problemele cardiovasculare fiind la ordinea zilei.

Începând din această lună, pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 din România beneficiază de un nou  tratament, care, în lume, deja se foloseşte de patru ani. Acest nou tratament „pe lângă controlul glicemiei, reduce tensiune arterială, ajută pacientul să scadă în greutate şi duce la creşterea calităţii şi a duratei de viaţă a bolnavului,” a spus şi prof. univ dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române. Eefectul imediat este acela că prin urină este eliminată o mai mare cantitate de glucoză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Revenind la România, judeţele cu cea mai mare prevalenţă a diabetului zaharat sunt Argeş, Teleorman, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi, după cum spunea astăzi profesor dr. Maria Moţa, la întâlnirea  în cadrul căreia s-a anunţat noul tratament. Tratament care va fi prescris, normal, doar de medicul specialist, pentru cazurile care se pretează.