Traseist. Fostul candidat M10, Ciprian Ciucu, va garanta lista PNL la București

Traseist. Fostul candidat M10, Ciprian Ciucu, va garanta lista PNL la București

Ca să dea un aer de onorabilitate candidaților PNL la CGMB, Predoiu l-a recrutat pe candidatul M10 la București și l-a pus în fruntea listei.

Candidatul PNL nr.4 la Primăria capitalei, Cătălin Predoiu, a reușit să-l recruteze pe Ciprian Ciucu, un fost ONG-ist care candida pentru M10, formațiunea Monicăi Macovei. Potrivit unor surse liberale, Ciucu a mai fost, până în 2004, membru PNL.

Lista pentru CGMB, aprobată în secret

Ne puteți urmări și pe Google News

Predoiu i-a promis lui Ciucu poziția de viceprimar, dacă va câștiga Primăria Capitalei. Ciucu va deschide lista candidaților PNL pentru CGMB, în spatele său fiind plasați mai mulți dintre actualii consilieri, care au coabitat ani buni cu Sorin Oprescu. „La nivelul CGMB, toţi consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat în cadrul şedinţelor unde se aprobă proiecte cu miză patrimonială sau aflate în afara cadrului legal. Aceasta este o practică notorie”, susţin procurorii DNA în documentele încheiate în dosarul Apa Nova. DNA susținea că consilierii PNL erau „controlați” de către Vlad Moisescu. Printre actualii consilieri pe care PNL îi va pune din nou pe liste se află: Cristian Olteanu, Cristian Deaconescu, Andrei Nicolae, Sorin Mărgărit, Mihai Comănescu sau Elena Nicolescu. Pe lista de candidați - care a fost aprobată marți seara de către conducerea PNL București, dar nu a fost anunțată public - se află și Hazem Kansou, cetățean român născut în Liban, care a fost șef de serviciu la Administrația Piețelor din Sectorul 6, pe vremea când primar era Cristian Poteraș. Potrivit Agerpres, ar urma să fie consilier și Marius Rogin, un om de afaceri din județul Neamț, care a vrut să candideze la Primăria Sectorului 6.

Bușoi, în „echipa” Predoiu

La scurt timp după ce a fost trimis în bătălia pentru București, Predoiu a anunțat că va face echipă cu Cristian Bușoi, primul testat de PNL în această competiție. „Mâine la ora 10 mă voi întâlni cu Cristian Buşoi şi vom discuta despre campanie. Mă bucur că a acceptat să facem echipă”, a scris Predoiu, pe Facebook, miercuri seara. Bușoi, care a fost scos din competiție pentru a fi înlocuit cu Ludovic Orban, nu a răspuns public ofertei. El ar urma să coordoneze campania lui Predoiu, împreună cu Teodor Atanasiu.