Trapperul Gheboasă a stârnit un val de reacții în mediul online, fiind criticat pentru versurile sale obscene și discriminatorii. Însă puțină lume știe povestea lui.
Prestația lui Gheboasă la ediția de anul acesta a festivalului Untold a provocat un val uriaș de reacții în spațiul public, cântărețul fiind extrem de criticat pentru o melodie considerată discriminatorie față de romi și obscenă.
„Vai, ne pervertește copiii!"
O poziție total diferită a afișat însă Mana Ciutacu, soția cunoscutului jurnalist de televiziune Victor Ciutacu. Aceasta a observat că, dincolo de foarte multă ipocrizie care domină majoritatea opiniilor, trebuie remarcată povestea de viață impresionantă a artistului.
„Toți indignații de serviciu (care mai mult ca sigur că n-au văzut recitalul lui Gheboasă la Untold - e pe youtube, are 45 de minute și nu e deloc vreo colecție de înjurături) s-au dus după fenta de PR. Și s-au apucat să înfiereze, chiar fără să știe ce-i trap-ul și cu ce se mănâncă. Vai, ne pervertește copiii! Vai, ce muzică, nu-i ca rock-ul din tinerețea noastră! Vai, ce se alege de generațiile astea? Vai, dar de țărișoara noastră? Etc"
Gheboasă a crescut la casa de copii
În continuare, soția lui Victor Ciutacu argumentează de ce îl consideră pe trapper un posibil model pentru tinerii români. Despre Gheboasă puțină lume știe că provine dintr-o familie dezorganizată, cu un tată în pușcărie și o mamă care l-a abandonat. Artistul a ajuns la casa de copii, și a reușit să-și depășească condiția, subliniază Mana Ciutacu.
„Gabriel Gavriș (alias Gheboasă) chiar poate fi un model pentru copiii (cu bani) din publicul de la Untold și nu numai. Având o viață de film, cu un tată în pușcărie și o mamă care l-a abandonat, ajuns într-o casă de copii și adoptat de o familie de români, recuperat și reintegrat, la 6 ani, în familia tatălui de către o bunică mult prea stăruitoare (și dispusă la a se umili în fața comunității din care face parte, numai să-și recupereze cei doi nepoți abandonați de mamele lor), cunoscând și viața ordonată din familia adoptivă, și sărăcia din familia naturală, recunoscător pentru tot ce i s-a oferit de-a lungul vieții, în toate interviurile pe care le dă îi îndeamnă pe copii să meargă la școală, să-și urmeze fiecare visul, să muncească mult pentru a-l atinge, să aibă încredere în ei".
A terminat o școală și își ajută familia
Cel mai interesant aspect al trapperului este acela că în viața de zi cu zi, acesta are un stil de viață exemplar, continuă Mana Ciutacu în postarea sa de pe Facebook.
„Fără să consume droguri și alcool, căci se consideră sportiv (merge des la sală, a făcut fotbal etc), a terminat o școală de meserii (pentru că aici primea 200 lei pe lună - bani care, pentru alți copii, sunt banii de buzunar pe-o zi) și i-ar plăcea să-și dea bacalaureatul. Are o iubită stabilă, care merge cu el peste tot, și-a cumpărat o mașină din banii lui, își plătește singur chiria, își ajută familia și vrea să-și cumpere o casă a lui. La cca 22 de ani. Neconflictual, muncitor, ambițios, evitând anturajele dubioase, mulțumindu-i chiar și lui Dumnezeu, plecând de jos, poate fi un model valid pentru generațiile care îi ascultă muzica și care, la 22 de ani, sigur nu abordează viața cu atâta seriozitate ca băiatul ăsta, pe numele lui de scenă Gheboasă. PS- Într-una dintre piesele cântate la Untold chiar spune: ”Nu mai trageți din pungă/duceți-vă la muncă”
În replică la uriașul scandal care a acaparat online-ul autohton, organizatorii Untold au oferit o primă reacție publică. Edy Chereji, unul dintre fondatori, a dat un răspuns tipic de PR, confirmând afirmațiile Manei Ciutacu. Chereji a precizat că Gheboasă e numai unul din cei peste 250 de artiști invitați și promite că pe viitor se va face o analiză a repertoriului artiștilor invitați.