Evenimentul Zilei > Social > Transportul public din Capitală, pe hărțile Google. Bucureștenii pot urmări planficarea curselor
Transportul public din Capitală, pe hărțile Google. Bucureștenii pot urmări planficarea curselor

Transportul public din Capitală, pe hărțile Google. Bucureștenii pot urmări planficarea curselor

Bucureștenii vor afla în timp real cum sunt planificate cursele STB, iar în viitorul aproiat vor putea urmări și traseul mijloacelor de transport în comun.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că transportul în public din Bucureşti este oficial, de duminică, şi pe hărţile Google. Într-o primă fază, a explicat edilul, este afişată planificarea curselor, urmând ca ulterior să poată fi urmărită în timp real funcţionarea mijloacelor de transport.

„De azi, transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google! Oricine intră pe Google Maps şi vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public va primi informaţiile dorite integrate în această aplicaţie.

Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea Bucureşti – Ilfov, incluzând aici transportul STB, STV, cel spre Chitila şi Buftea, dar şi programul metroului şi al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Bucureştenii își vor putea planifica exact timpii de deplasare

Primarul Capitalei a mai explicat că datele pentru transportul public la suprafaţă sunt preluate automat de pe serverele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI): „Acum, într-o primă etapă, se afişează planificarea curselor. Ulterior, vom afişa în timp real funcţionarea mijloacelor de transport public, pentru ca bucureştenii să-şi poată planifica exact timpii de deplasare folosind harta direct de pe telefonul mobil”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: