"Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele circulă pe toate traseele, după un program corespunzător unei zile de lucru. Din acest motiv, îi rog pe bucureşteni dacă este posibil, să folosească mai mult mijloacele de transport în comun. În felul acesta ne vor sprijini să putem degaja zăpada de pe străzi", a declarat Sorin Oprescu, la comandamentul de la Primăria Capitalei.

În noaptea de duminică spre luni s-a acţionat permanent, prin pluguire în baterii, cu 347 de utilaje şi 459 de operatori, iar începând cu ora 03.00 s-a trecut la împrăştierea soluţiilor antiderapanete. "Trebuie degajată zăpada de pe trotuare din marile interesecţii şi de pe arterele secundare şi subliniez că trebuie curăţate refugiile şi staţiile RATB", a susținut Oprescu.
150 de apeluri la Ambulanță

În noaptea de duminică spre luni, au fost înregistrate la dispeceratul Poliţiei Locale al Municipiului Bucureşti 21 de sesizări care aveau în vedere circulaţia îngreunată pe anumite artere, fiind solicitată intervenţia utilajelor de deszăpezire. La Serviciul de Ambulanţă s-au înregistrat duminică noapte peste 150 de apeluri.

Reprezentanţii RATB au arătat că au poziţionate în diverse locuri 32 de vehicule speciale de intervenţie care să poată interveni pentru orice problemă apărută la calea de rulare sau la reţeaua electrică.
Peste 500 de oameni sunt în adăposturi

Oprescu a mai spus că nu au fost înregistrate evenimente speciale în adăposturile municipalităţii, unde sunt 524 de persoane, respectiv 113 în centrul din Berceni, 13 în cel de pe Şoseaua Viilor şi 398 în adăpostul din Theodor Pallady.

Edilul şef a mai arătat că începând cu ora 10.00 vor fi funcţionale 10 puncte fixe de distribuţie de ceai cald şi supă şi trei puncte mobile. Acestea sunt pe Calea Grivitei nr. 216, în Sectorul 1, pe strada Agricultori nr.105, în Sectorul 2, pe strada Maximilian Popper nr. 17 A, strada Nerva Traian nr. 8, strada Foişorului nr.56-58 şi strada Dristorului nr.81-88, în Sectorul 3, pe Calea Şerban Vodă nr.48 şi strada Mitropolit Filaret nr. 41, în Sectorul 4, pe Calea Ferentari nr. 191 şi Şoseaua Viilor nr. 44 în Sectorul 5.