Evenimentul Zilei > Social > Transportul greu, interzis pe Autostrada Soarelui de sărbători
Transportul greu, interzis pe Autostrada Soarelui de sărbători

Transportul greu, interzis pe Autostrada Soarelui de sărbători

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) introduce, începând de joi restricții de circulație pe Autostrada A2 și pe două drumuri naționale din Constanța și Argeș, pentru mașinile grele.

În zilele de 30 noiembrie şi 01 decembrie 2017, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane este interzisă A2, DN39 în județul Constanța și DN7 în Argeș, informează CNAR.  Decizia este luată în concordanță cu prevederile HG 1777/2004 privind introducerea restricției de circulație pe unele sectoare de drumuri naționale europene pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbătoare legală.

Pe Autostrada Soarelui, București-Constanța, circulația vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzisă joi 30 noiembrie, de ziua Sfântului Apostol Andrei, în intervalul orar 16,00-22,00. Iar vineri, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, circulația este interzisă între orele 6,00-22,00.

Pe DN7, Pitești – Râmnicu Vâlcea – Vestem și pe DN39, Agigea-Mangalia, pe ambele sensuri, joi între 16,00 și 22,00 și vineri, între orele 6,00 și 22,00, interdicția de circulație se aplică vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Sâmbătă și duminică circulația mașinilor grele este interzisă prin lege. Încălcarea prevederilor legii constituie contravenție şi se sancționează cu amendă.