Transplant revoluționar reușit. Primul pacient cu rinichi de porc se recuperează bine

Transplant revoluționar reușit. Primul pacient cu rinichi de porc se recuperează bine Sursă foto: Arhivă Evz

Transplant reușit la un pacient de 62 de ani care își ca duce viața, de acum înainte, cu un rinichi de porc. Pacientul se recuperează bine și urmează să fie externat din spital în următoarea perioadă.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a acceptat să primească un rinichi de porc modificat genetic. S-a apelat la un organ modificat pentru ca acest transplant să aibă mai multe șanse. Medicii au vrut să reducă riscurile ca rinichiul de porc să fie respins de organism.

Transplant reușit cu rinichi de porc

Rick Slayman este considerat un „adevărat erou” deoarece a acceptat acest transplant revoluționar. Este o operație de pionierat care deschide noi perspective în acest domeniu. Acum, pacientul se recuperează bine și urmează să părăsească spitalul în scurtă vreme. Noul transplant, cu rinichi de porc modificat genetic a fost acceptat de organismul său.

Rinichii de porc reprezintă o speranță pentru pacienții care au nevoie de astfel de organe pentru a se recupera. Aceștia au fost introduși, pentru prima oară, la persoanele în moarte cerebrală, cu titlu de test, conform BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicii sunt de părere că organele de animal, fie și modificate genetic pot reprezenta o soluție pentru operațiile de transplant.

O operație reușită pentru medicii americani

Rick Slayman, pacientul care a acceptat un transplant cu un rinichi de porc a fost supus unei intervenții chirurgicale ce a durat patru ore. Operația a fost programată pe 16 martie, iar pacientul se recuperează foarte bine. Potrivit reprezentanților Spitalului General din Massachusetts, operația „marchează o etapă majoră în încercarea de a oferi pacienților organe mai ușor de obținut”.

Anterior, Rick Slayman a suferit un transplant de rinichi uman, la același spital, în 2018, după șapte ani de dializă. El a avut nevoie de transplant pentru că proprii rinichi nu funcționau corespunzător.

După cinci ani, transplantul cu rinichi uman a eșuat și a trebuit să se întoarcă la dializă, în mai 2023. Perspectivele nu arătau prea bine pentru pacient, au spus medicii, deoarece vasele sale de sânge fuseseră folosite de prea multe ori pentru asta.

Pacientul a acceptat un rinichi de porc pentru transplant

Pacientul s-a confruntat cu complicații în cadrul procesului de dializă, astfel că i s-a propus un rinichi de porc. După ce a cântărit argumentele pro și contra, Slayman a spus a decis să accepte acest ransplant revoluionar.

„L-am văzut nu numai ca pe o modalitate de a mă ajuta pe mine, ci și ca pe o modalitate de a oferi speranță pentru miile de oameni care au nevoie de un transplant pentru a supraviețui”, a spus pacientul.

Rinichiul de porc a fost furnizat de eGenesis din Cambridge, Massachusetts, animalul fiind modificat genetic pentru a elimina genele dăunătoare pentru un primitor uman.

„Speranța noastră este că această abordare de transplant va oferi un colac de salvare milioanelor de pacienți din întreaga lume care suferă de insuficiență renală”, a spus Dr. Tatsuo Kawai, unul din membrii echipei de transplant.