Transparency International: "A scăzut încrederea românilor în instituțiile publice"

Transparency International: "A scăzut încrederea românilor în instituțiile publice"

O analiză a Transparency International arată că în România ultimilor ani există "o deterioare dramatică a climatului de integritate publică".

Reprezentanții Transparency International România (TIR) spun că încrederea cetățenilor în instituțiile publice a scăzut "îngrijorător de mult".

Un raport asupra corupției, realizat de TIR între octombrie 2009 – februarie 2011, arată "o deterioare dramatică a climatului de integritate publică din România, marcată de o lipsă de coorodonare strategică în privința măsurilor legislative și instituționale". Reprezentanții TIR mai sunt de părere și că deciziile guvernamentale au fost marcate de "formalism și incoerență". 

Printre altele, autorii documentului, prezentat astăzi, spun că măsurile legislative și instituționale aplicate în țara noastră au fost "inconsecvente" și au fost mai mult rezultatul unor lupte politice pentru resursele publice.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Tocmai această inconsecvență a determinat apariția unor vulnerabilități esențiale pentru procesul, parcă nesfârșit, al luptei împotriva corupției și al construcției integrității publice din România", se mai arată în analiză.