Top Gun:Maverick,  îl arată pe pilotul strălucit, dar nesăbuit care încă zboară, dar nu poate să renunțe la trecutul său. Trailer-ul îl arată pe Cruise de această dată cum se confruntă cu probleme legate de tehnologia modernă, drone și o nouă generație de piloți de luptă.
„Tot ceea ce vedeți în acest film este real”, a declarat Tom publicului din San Diego. „Am lucrat cu Marina SUA, toate zborurile pe care le vedeţi în aceste imagini sunt reale, am vrut cu adevărat să vă arăt tot ceea ce se întâmplă în interiorul acelei aeronave”. „Pentru mine, Top Gun este despre competiție, despre familie, despre sacrificiu, despre eroism, despre aviație”.  „Este o scrisoare de dragoste pentru aviație”. 
Tom Cruise va juca alături de  Miles Teller, ca fiul lui Goose, interpretat în filmul original de Anthony Edwards, care devine protejatul lui Maverick. Mai  joacă Glenn Powell, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Jay Ellis și Val Kilmer, care revine în rolul lui Iceman.
Filmările la Maverick au început încă din 2010,  fiind regizat de Joseph Kosinski, care a mai lucrat cu Tom Cruise.  Top Gun 2 va ajunge pe marile ecrane pe 16 iunie 2020, notează BBC.
Video cu imagini din trailerul Top Gun 2  puteţi urmări Top Gun: Maverick – Official Trailer (2020) – Paramount PicturesAICI: 
Tom Cruise a postat pe social media. „Mulţumesc tuturor fanilor care au venit astăzi în sală. A fost grozav să împărtăşim prima noastră repriză din Top Gun: Maverick,  cu voi toţi”.