Indemnizaţia de creştere a copilului va fi majorată cu 10%, fiind, pe viitor, de 85% din media veniturilor nete ale părintelui, faţă de 75% cât este în prezent. Legea va fi pusă în aplicare începând cu 1 octombrie, de prevederile ei beneficiind atât mamele care se află în acest moment în plată, aproximativ 150.000, cât şi cele care urmează să intre în concediu de maternitate.
Limitele maxime ale sumelor pe care le pot primi părinţii de la stat rămân. Astfel, indemnizaţia lunară va fi de 85 % din media veniturilor nete ale părintelui, dar aceasta nu poate depăşi suma de 1.200 de lei, dacă acesta a optat să stea acasă doi ani. Dacă a ales varianta de un an, părintele va primi 85% din media veniturilor, dar nu mai mult de 3.400 de lei. Cei care se hotărăsc să se întoarcă mai devreme la muncă vor primi un stimulent lunar de 500 de lei până când copilul va împlini doi ani.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi-a cerut scuze săptămâna trecută pentru faptul că l-a învinovăţit pe preşedintele Traian Băsescu pentru întârzierea promulgării legii care majorează indemnizaţia mamelor. De fapt, ministrul se încurcase în proceduri, iar legea nu ajunsese încă la Administraţia Prezidenţială.
CITIŢI ŞI:

  • REAUA CREDINŢĂ A MARIANEI CÂMPEANU. Ministra Muncii, prinsă cu ocaua mică. I-a cerut scuze lui Băsescu
  • Mamele vor primi din nou 85%. „Impactul social este minim”