Pentru fostul șef al statului, Traian Băsescu, ziua de 11 decembrie este “extreme de importantă” pentru că este pentru prima dată când PMP, partid nou, participă la alegerile parlamentare. Convingerea lui este că partidul va obține un rezultat bun, “un rezultat care să ne permită ca începând din data de 12 decembrie, în discuțiile cu partidele să găsim o soluție”. Exclude însă orice apropiere de PSD. “Exclud  orice participare a noastră la un guvern condus de PSD, sau cu PSD partid majoritar într-o coaliție. Exclud orice colaborare cu PSD-ul”,  a declarat Traian Băsescu la Constanța.

Președintele PMP, Traian Băsescu, s-a adresat celor peste 1000 de delegați din județul Constanța veniți la întâlnirea cu candidații la alegerile parlamentare, explicându-le că partidul este deschis discuției cu celelalte formațiuni politice.  “Este adevărat, și doamna (Alina) Gorghiu, pe unde poate, strigă că ea nu vrea cu PMP-ul. Mă rog, nu aș vrea să i se întâmple ca la alegerile locale când ne căuta, dar prea târziu”, a comentat, râzând, Traian Băsescu.

El susține că, la Constanța, PMP are mulți susținători. “De altfel dacă vă aduceți aminte, și atunci când candidam la președinție, sau la referendumuri,   tot timpul “amărâții”  de pesediști de la Constanța erau  acuzați că au fost blat cu mine. Ei nu erau, săracii, dar populația, între mine și candidații PSD, cum a fost Geoană, a optat întotdeauna pentru mine. Așa că am convingerea că și la aceste alegeri constănțenii vor vota, preponderent, Partidul Mișcare Populară”, a încheiat Traian Băsescu.