Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu și-a recăpătat apetența de jucător. Atac dur la Dan Barna
Traian Băsescu și-a recăpătat apetența de jucător. Atac dur la Dan Barna

Traian Băsescu și-a recăpătat apetența de jucător. Atac dur la Dan Barna

Fostul președinte Traian Băsescu nu contenește să explice de ce Curtea Constituțională a avut dreptate când a respins iniţiativele de revizuire a Constituţiei depuse de Opoziţie şi de Putere după referendumul pe justiţie din 26 mai.

Extrem de iritat de afirmațiile liderului USR Dan Barna, care i-a catalogat pe judecătorii CCR drept penali, europarlamentarul PMP i-a răspuns că el are o abordare de penal. Traian Băsescu a avut o intervenție la România Tv și a explicat că interesul liderului USR este strict politic și pentru asta nu se dă în lături să pună o anatemă pe o instituție, să o murdărească. Cu atât mai mult cu cât Barna se vede președintele României, când, îi convine sau nu, trebuie să respecte deciziile CCR.

Fostul șef al statului încearcă să-l facă pe Barna să înțeleagă că toți judecătorii au votat la fel, mai puțin al nouălea, Simina Tănăsescu, numită de Klaus Iohannis, care „din laşitate nu s-a prezentat”.

„Trebuie să ştie că o asemenea declaraţie este o declaraţie de penal, de om care nu are nimic cu legea, când la un scor de 8 la 0 spui că sunt penali toţi pentru că nu au dat cum a vrut politicianul. Nu poţi să ai pretenţia să fii preşedinte al României când părerea ta despre CCR care îţi da o decizie cu 8-0 când spui că CCR este vârful de lance al penalilor”, a declarat Băsescu furios. Acesta a adăugat că nicăieri în lume, în democrațiile autentice, o inițiativă de genul „Fără penali în funcţii publice” nu ar fi acceptată: „Până la urmă omul care a avut o condamnare, societatea îi mai dă o şansă eliberându-l. Peste tot în lumea civilizată societatea mai dă o şansă individului. Ceea ce a propus Iohannis şi USR nu se încadrează în acest gen de generozitate a societăţii”.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, la care Dan Barna a anunțat că va intra în turul doi împotriva lui Klaus Iohannis, Traian Băsescu spune că socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. Politicianul spune că interesul actualului președinte este să intre în turul doi cu Viorica Dăncilă, nu cu Dan Barna. „Un Barna intrat în turul doi cu Iohannis, înseamnă că USR va avea electoratul PSD de partea lui. Electoratul USR va merge la Dăncilă în turul doi dacă nu intră Barna. Vor merge să îi plătească lui Iohannis pentru că i-a atacat spre sfârşit de mandat”, a explicat eurodeputatul. Traian Băsescu a mai spus că are dubii legate de ambalajul în care este prezentat Barna, de „om nou”, dar și de capacitatea acestuia de a face față celei mai înalte funcții în stat.

Traian Băsescu a dezvălui că în turul doi nu ar vota cu Dan Barna, dar este dezamăgit și de Klaus Iohannis. Însă, cu siguranță nu va vota cu PSD că i „s-ar usca mâna”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: