Traian Băsescu și a apărat cei zece ani de Președinție, puși la îndoială de Spovedaniile Elenei Udrea

Traian Băsescu și a apărat  cei zece ani de Președinție, puși la îndoială de Spovedaniile Elenei Udrea

Plicticoşenia politică a zilei de duminică a fost spartă spectaculos de venirea lui Traian Băsescu la Congresul PMP. Nu putem înțelege semnificația momentului de duminică fără a dezvălui că Spovedaniile Elenei Udrea au provocat o îngrijorare legitimă în cele două instituții fanion ale luptei împotriva Corupției: SRI și DNA.

Mulți se temeau că atacurile Elenei Udrea nu sunt altceva decît pregătirea terenului pentru un atac la SRI și la DNA din partea lui Traian Băsescu.

Puțină lume își dă seama de lovitura năprasnică administrată luptei împotriva Corupției de Spovedaniile Elenei Udrea.

Propaganda Penalilor din România, întruchipată de Antena 3 și România tv, de liderii PSD,  a folosit declarațiile Elenei Udrea pentru a lansa un atac fără precedent împotriva Justiției, a statului de drept, a luptei împotriva corupției. Din celulele de lux, în care put pe bloguri și-și continuă  afacerile veroase, șobolanii au pornit o ofensivă menită a pune la îndoială toate sentințele date de Justiție în ultimii zece ani în cazurile celor care au jefuit țara. Un apropiat al Famigliei Ponta a și cerut revizuirea tuturor proceselor în care au fost condamnați ghiorțanii PSD aducînd drept argument dezvăluirile Elenei Udrea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși nu intervine pentru a lansa și el un atac împotriva Justiției, iresponsabilul vesel Victor Ponta își freacă mînile de bucurie. Spovedaniile Elenei Udrea îi confirmă acțiunile de solidaritate cu Penalii din PSD.

Momentul de cumpănă a fost întărit de tăcerea iresponsabilă a președintelui Klaus Iohannis.

Prizonier al Penalilor din fostul USL, Klaus Ioahannis s-a străduit din răsputeri să confirme campania împotriva instituțiilor de luptă împotriva corupției, nu numai tăcînd ca lemnul, dar și angajîndu-se în fel de fel de acțiuni de paralele cu realitatea acestor zile,  cum ar fi cel de a vizita vestiarele unei tenismen, după ce a cîntat împreună cu ea Imnul.

E de la sine înțeles că scenariul unei intervenții a lui Traian Băsescu pentru a confirma cele spuse de Elena Udrea  se anunța dezastruos pentru lupta împotriva corupției.

După momentul de la PMP, Propaganda Penalilor din România ( ați văzut pe cîte televiziuni, site-uri, radiouri și ziare au pus mîna?!) s-a străduit să prezinte intervenția lui Traian Băsescu drept un sprijin acordat Elenei Udrea.

De ce?

Nu de dragul Elenei Udrea, ci de dragul hei-rupului pe care-l fac Penalii în aceste zile pentru a bloca sau măcar intimida campania împotriva corupției.

Așa cum am scris imediat după intervenție pe cristoiublog.ro, Traian Băsescu a ieșit la Congresul PMP pentru a  contracara campania Penalilor împotriva instituțiilor de luptă împotriva corupției, campanie stimulată de acuzațiile Elenei Udrea.

Desigur, Traian Băsescu a fost preocupat și de a nu trece -așa cum unii îl acuză- un laș care o abandonează pe Elena Udrea. Numai că vorbele sale în apărarea Elenei Udrea n-au depășit hotarele lui political corectly.

De ce a simțit nevoia Traian Băsescu să intervină la Congresul PMP?

Ne-o spune chiar el:

„Al doilea motiv pe care puteam să-l materializez şi în alte condiţii, prin conferinţe de presă, este acela că observ, oricît aş fi de prins de viaţa cu nepoţii, că este o furibundă propagandă pentru demolarea a ceea ce s-a întîmplat din 2004 în 2014. Nu aici şi nu acum voi vorbi neapărat despre acest lucru, ci era obligatoriu să ies public şi să-mi apăr mandatul, pentru că el nu poate fi lăsat pe mîna televiziunii lui Voiculescu sau pe mîna televiziunii lui Ghiţă sau pe echivalentul lui Gâdea de la Realitatea TV; el trebuie apărat de mine, pentru că eu ştiu şi cît de grea a fost bătălia celor două mandate ale mele, eu ştiu şi cîtă umilinţă am îndurat în zece ani pentru a-mi duce mandatele pînă la capăt şi pentru a face ca România din 2014 să nu mai semene cu cea din 2004, din punct de vedere al funcţionării instituţiilor. Nimeni nu poate să-mi apere mandatul mai bine ca mine. Dacă nu era congresul dvs, aş fi avut prima apariţie publică oricum, dar, fiind congresul organizat, am vrut să revin în viaţa publică venind întîi în faţa dvs.”

Traian Băsescu face aici un exercițiu de abilitate lesne de dibuit.

Punerea la îndoială a mandatelor sale  din aceste zile nu e opera televiziunilor lui Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță. Aceste două tobe din meterhaneaua propagandistică a PSD au  dus și pînă acum o campanie de demolare a mandatelor lui Traian Băsescu.

Punerea la îndoială a mandatelor lui Traian Băsescu din aceste zile își are temeiul în Spovedaniile Elenei Udrea. Antena 3 și România tv, liderii PSD, Penalii din România au găsit în acuzațiile Elenei Udrea argumente noi și chiar puternice pentru a demola mandatele lui Traian Băsescu.

Convocarea Elenei Udrea la DNA a provocat mai multe spovedanii publice ale Elenei Udrea, toate avînd drept principală teză următoarea:

Binomul SRI-DNA face dosare, dar, mai ales,  începe anchete penale în scopuri politice.

Prin intermediul DNA, condusă de Laura Kovesi, generalul Florian Coldea, prim adjunctul SRI, manevrează în aşa fel încît să dobîndească putere absolută asupra României.

Politicieni, jurnalişti, magistraţi sînt la mîna lui Florian Coldea care, ştiindu-le dosarele, dar şi secretele, îi manipulează şi chiar îi şantajează în scopuri politice.

Unii dintre aceşti politicieni – susţine Elena Udrea – e ea, mai mult decît alţii, ţinta urii lui Florian Coldea.

De ce o urăşte Florian Coldea?

Pentru că – susţine Elena Udrea – ea a fost Serviciul de Informaţii alternativ al Preşedintelui, Serviciul care a contracarat dezinformările SRI-ului condus de Florian Coldea.

Din spovedaniile Elenei Udrea se conturau  cu putere două mandate dezastruoase  ale  Traian Băsescu, mandate în  care SRI şi DNA au întocmit dosare politice, în care SRI-ul a făcut poliţie politică.

Dacă aceste lucruri le-ar fi spus oricine altcineva decît Elena Udrea ele n-ar fi fost luate în serios.

În cazul Elenei Udrea ele au  primit credibilitate, pentru că:

1) Traian Băsescu nu s-a sfiit s-o prezinte de a lungul anilor drept protejata sa.

2) Elena Udrea s-a înfăţişat în Spovedanii drept persoana cea mai apropiată lui Traian Băsescu.

În aceste condiţii, propaganda Penalilor, întruchipată de Antena 3, România TV, de liderii PSD, au folosit spovedaniile Elenei Udrea pentru a susţine teza Penalilor din România:

Că dosarele de Corupţie ale lui Dan Voiculescu, Relu Fenechiu, Adrian Năstase au fost urmarea comenzilor politice fabricate la Cotroceni.

Presa independentă, susţinătoarea statului de drept în anii de mandat ai lui Traian Băsescu, a intrat în derută.

Ce contraargumente să aduci la campania stîrnită de Spovedaniile Elenei Udrea cînd Elena Udrea  lasă să se înțeleagă că acuzațiile sale se bazează pe situația sa aparte în mandatele lui Traian Băsescu: Deţinătoarea secretelor prezidenţiale?

Deşi a intuit primejdia catastrofală – punerea              la îndoială a zece ani de mandat, a zece ani de istorie, Traian Băsescu n-a ieşit imediat în spaţiul public.

A aşteptat momentul potrivit.

Şi acest moment a fost Congresul PMP.

Un Congres care i-a dat posibilitatea să lase cîteva Mesaje importante:

1) PMP nu e partidul făcut cadou Elenei Udrea.

E partidul fondat de Traian Băsescu, partidul lui Traian Băsescu  şi încredinţat spre conducere temporară Elenei Udrea.

E greu de crezut că Elena Udrea va reveni curînd în politică.

Dacă PMP ar fi fost cadou pentru ea, Traian Băsescu nu participa la  Congresul unui partid care nu mai are nici o legătură cu   Elena Udrea.

Lăsa PMP să moară, pentru a arăta că partidul nu există fără Elena Udrea. Și asta s-ar fi întîmplat dacă Traian Băsescu nu venea la Congres.

Participînd, ţinînd un discurs, asumîndu-şi PMP drept partidul său, Traian Băsescu a dat mesajul că PMP e  partidul său și nu al Elenei Udrea.

2) Discursul lui Traian Băsescu îmbrăţişînd multe probleme interne şi externe, a fost unul de Preşedinte Fondator al PMP.

A fost şi un bun prilej pentru Traian Băsescu de a-şi expune punctele de vedere în chestiuni interne şi internaţionale acute.

3) Traian Băsescu   a adus un veritabil elogiu instituțiilor de luptă împotriva corupției ca principale realizări ale mandatelor sale, instituții- repet- puse la îndoială de Spovedaniile Elenei Udrea.

Deşi nu le-a nominalizat, el s-a referit la SRI şi DNA:

„Cine vrea să vadă realitatea trebuie să înţeleagă în primul rînd că din 2005 a început o construcţie, reconstrucţie a instituţiilor justiţiei, o reconstrucţie a instituţiilor care puteau contribui eficient la lupta împotriva corupţiei şi acest lucru a durat cîţiva ani. Abia în ultimii cinci ani aceste instituţii au putut să înceapă să dea randament şi convingerea mea este că aceste instituţii nu sînt pefecte, dar sînt bune, trebuie consolidate pentru a deveni instituţii care să fie identice ca valoarea şi performanţă cu cele din statele vechi ale Uniunii Europene sau din mari democraţii, precum SUA, Canada, să fim mîndri de justiţia pe care o avem şi aici oricărui propagandist care vrea să denigreze mandatele mele îi fac o singură recomandare: luaţi primul raport MCV din 2007 şi comparaţi-l cu cel din ianuarie 2014 care este poza justiţiei, aşa cum am lăsat-o eu. Oricine comparaă cele două rapoarte va avea o revelaţie cu evoluţiile care au fost. Repet: nu spun că sînt perfecte aceste instituţii, dar este o muncă extraordinară mai ales dacă îţi propui să reformezi instituţii, dar să nu ţi le supui. Acesta a fost obiectivul meu, să creăm o justiţie independentă, să creăm instituţii independente, dar care să nu fie dependente de cel care le-a vrut şi sper că în perioada următoare vom avea această confirmare că ele vor funcţiona şi funcţionează corect şi dacă eu am plecat de la Cotroceni.”

4) La conferinţa de presă improvizată Traian Băsescu a prezentat pe larg căile prin care primea informaţii.

Insistenţa pe multitudinea căilor: Servicii, sinteze de presă, Scrisori ale oamenilor muncii, discuţii cu politicienii a avut drept scop să contracareze teza Elenei Udrea că ea era singura sursă de informaţii alternativă la SRI pentru Traian Băsescu.

Desigur, Traian Băsescu s-a referit şi la Elena Udrea.

A fost însă suficient de abil pentru a o nu călca în picioare, dar nici pentru a o apăra punînd la îndoială statul de drept.

Ipoteza că Traian Băsescu nu va apăra instituțiile de luptă împotriva corupției, ba mai mult că va confirma acuzațiile Elenei Udrea presupunea un Traian Băsescu de nerecunoscut:

Unul care n-a condus România timp de 10 ani.

Momentul de duminică ne-a făcut să-l recunoaştem pe Traian Băsescu care a condus țara timp de zece ani.