Evenimentul Zilei > Politica > Urmează luni grele pentru România. Evenimentele politice vor fi lipsite de control
Urmează luni grele pentru România. Evenimentele politice vor fi lipsite de control

Urmează luni grele pentru România. Evenimentele politice vor fi lipsite de control

În intervenția telefonică de la România TV, Traian Băsescu a fost întrebat cum vede această mutare a președintelui Iohannis. Fostul președinte a spus că este greu de estimat ce se va întâmpla de mâine.
„Nu cred că va putea fi schimbat Ludovic Orban decât în anumite condiții. Trebuie să existe cel puțin un vot la noul guvern Orban sau o depunere a mandatului chiar de către el.  În orice caz până și zvonurile acestea arată o intrare într-o perioadă de lipsă de control pe  evenimentele politice următoare”, a spus Traian Băsescu la RTV.
„Ori, dacă președintele Iohannis bănuiește că nu poate controla tot ceea ce se întâmplă  nu trebuia să se apuce de lansarea ideii de alegeri anticipate, pentru că nu pot fi făcute decât  dacă ai majoritate și PNL nu prea are majoritate în Parlament”, a mai punctat fostul președinte.
Despre alegerea lui Nicolae Ciucă, fostul președinte a spus că „pe dl. general Ciucă îl știu de pe vremea când era Comandant de Batalion în Afganistan , am toată aprecierea pentru dânsul dar cred că nu suntem la momentul militarizării guvernului”.
„Speculațiile par prea mari, a spus Traian Băsescu. Deocamdată suntem la Guvernul Orban pentru că este și intermiar și desemnat.  Avem Orban I și II.  Mă îndoiesc că luni PSD-ul va asigura cvorum măcar pentru a putea fi trântit guvernul Orban II”. Numai că, în realitate, PSD-ul decide în Parlament și mă îndoiesc că nu doresc erodarea maximă a PNL-ului. Adică, foarte probabil îi va ține la guvernare ca interimari până vor considera că a venit momentul.  Repet, controlul este la PSD nu la PNL”, a concluzionat europarlamentarul PMP.