„Cred că i-a convocat ca să le bage minţile în cap. Nu poti sa anunti ca ministru de finante deficit de 4,5%. Poate o sa se depaseasca deficitul de 3%, dar nu ai dreptul sa nu faci tot ce se poate pentru ca deficitul sa nu fie 4,5%. Vreau sa intelegeti ce inseamna un deficit oficializat de 4,5%. Inseamna scaderea ratingului de tara si ajungerea la categoria ‘junk’, adica tara nerecomandabila investitiilor. Nu suntem departe’”, a zis Basescu.

Referitor la pensii, Băsescu a spus: „În următorii 3 ani vor fi 136 de miliarde deficit. Toţi cei care au votat Legea pensiilor în Parlament, trebuia să spună că tot procesul de mărire a pensiilor să fie cinstit. Cred că se va respecta programul de mărire a pensiilor”, a mai spus Băsescu.

Referitor la posibilele alegeri anticipate, Băsescu a spus că nu crede că vor avea loc.

„Anticipate, nu cred şi nici nu le văd eficienţa. Ce să faci cu anticipatele în septembrie când alegerile locale sunt în octombrie. Suntem ridicoli. Nu cred că merită. Dar se vede un lucru clar. PNL va obţine voturile ca să guverneze. În locul lui Orban m-aş pune pe muncă temeinică, acum”, a mai afirmat Băsescu

De asemenea, fostul președinte Traian Băsescu a apreciat că secretarul general interimar PSD Paul Stănescu minte atunci când spune că Viorica Dăncilă a candidat la prezidențiale pentru că i-a cerut Klaus Iohannis.

„Povestea scoasa de Stanescu…om batran, se apuca de inovatii d-astea ca a aranjat Iohannis cu Dancila sa candideze. Dar cine putea sa candideze? Daca ar fi candidat Stanescu era 10 la 90. Dancila a luat cat se putea lua, a luat cat partidul, a luat chiar mai mult ca partidul. Si atunci ce pretentii are Stanescu? Nu cred in niciun fel de aranjament si PSD nu avea alta solutie. Punctul meu de vedere este ca e o mare minciuna. E o prostie fara margini”, a zis Băsescu.

Despre recomandarea MCV, fostul şef de stat a spus că MCV nu poate încălca legile ţării.

„Legea spune clar. MCV nu poate încălca legile statului român care sunt înscrise în Constituţie. Din această perspectivă nu există altă soluţie decât ca ministrul Justiţiei să numească şefii Parchetelor. Că va fi concurs sau altceva, rămâne la alegerea ministrului. Acel vis al demagogilor ca procurorii să fie numiţi de CSM este doar un vis. Recomandarea MCV nu e proaspătă, este din timpul meu, ca să zic aşa. Eu a trebuit să discut cu Ponta ca să găsească o formă ca să mă facă să semnez. Am făcut o negociere. Afost o bătălie ca să prevenim o respingere. Voi spuneţi târg, eu spun că am făcut ce trebuie. Şi Iohannis a spus că nu face târguri”, a conchis Băsescu