Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, despre reținerea lui Oprescu: „Lovitura imparabilă de credibilitate este că s-a produs flagrantul, ceea ce nu lasă drept de replică și nici de explicație”
Traian Băsescu, despre reținerea lui Oprescu: „Lovitura imparabilă de credibilitate este că s-a produs flagrantul, ceea ce nu lasă drept de replică și nici de explicație”

Traian Băsescu, despre reținerea lui Oprescu: „Lovitura imparabilă de credibilitate este că s-a produs flagrantul, ceea ce nu lasă drept de replică și nici de explicație”

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, duminică seară, reținerea lui Sorin Oprescu. Băsescu este de părere că lovitura de credibilitate în cazul primarului Capitalei o reprezintă faptul că acesta a fost reținut în urma unui flagrant, și nu a unui denunț.

„Aici este, dacă vreți, lovitura imparabilă de credibilitate, că nu e ceva de care și-a adus aminte unul care avea cătușele la mâini în fața procurorului. S-a produs flagrantul, ceea ce nu lasă drept de replică și nici de explicație, după părerea mea. Asta e”, a declarat Băsescu, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, de la postul B1 TV.

Fostul președinte a vorbit și despre confruntarea din anul 2000 pentru Primăria Capitalei, când l-a avut contracandidat pe Sorin Oprescu.

”Mi-am făcut datoria față de orice PSD-ist pe care l-am întâlnit în cariera mea politică și l-am bătut și pe el. A fost cea mai spectaculoasă victorie pe care am avut-o în carierea mea politică. A fost o răsturnare spectaculoasă în turul doi”, a mai spus Băsescu, referindu-se la victoria sa în fața lui Oprescu la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei. 

”Sunt doi oameni despre care aș fi spus că e imposibil: Chiliman și Oprescu.Mi se părea că Oprescu e atât de relaxat, e profesor universitar, e chirug. În zece ani, nu-mi aduc aminte să fi primit o singură sesizare legată de ilegalități comise de Sorin Oprescu”, a mai spus fostul președinte. 

Traian Băsescu a susținut că, în perioada în care a fost președinte, nu a primit nicio sesizare referitoare la Sorin Oprescu.

”De regulă, când primeam sesizări, nu mă limitam să le bag în sertar. Îi dădeam un semnal. Ori puneam mâna pe telefon și îi spuneam: fii atent că ai informări în zona asta. Sau măcar public îi dădeam un semnal, dar nu a fost cazul în ceea ce îl privește pe Sorin Oprescu. El nu e tipul de politician peste care să treci ușor cu vederea. E al doilea om ca număr de voturi după președintele Românei”, a explicat Băsescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.