"Ce se întâmplă cu aceste dosare care s-au predat de la dl. general Dan Voinea? S-au predat sau nu s-au predat?(…) Daţi o speranţă că se va continua ancheta şi se va ajunge la un sfarşit.

Laura Codruţa Kovesi: Domnule preşedinte , depinde ce înţelegeţi prin speranţă. Deci am spus că vom soluţiona cu celeritate pentru că 18 ani nu am avut soluţie. Eu nu pot să vă promit o solutie şi nu pot să îndrept ceva ce în 18 ani nu s-a soluționat.

Traian Băsescu (pe un ton ridicat): Cred ca ați înțeles foarte bine ce v-am spus. Nu mă confundați cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie. Vorbiți cu șeful statului care vă spune așa: au murit 1.600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul. Aveti soluţie sau nu?

Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie 1990. Ce vreți să mai spun? Că vă impun o soluţie? Vă impune realitatea să spuneți dacă s-au împușcat singuri oamenii sau au fost împușcați de cineva. Nu mă confundaţi cu ziariști cărora le faceți declaratii să fiți prinsă pe telex. Ca șef de stat vă spun: Au murit oameni? Da. De ce nu avem vinovaţi?"