Ministerul Finanțelor anunțase posibilitatea alocării banilor pentru asemenea containere încă din luna februarie, acest an, arată portalul www.edupedu.ro.

În aceeași lună, februarie, Ministerul Educației publicase o statistică din care rezulta că în toată țara sunt 1.489 de școli fără canalizare și apă curentă și care au toaleta ca în Evul Mediu.

Statistica din acest an e diferită de cea prezentată de același minister în 2018, atunci când s-a arătat că 2.418 școli din țara noastră au toatela în fundul curții.

Așa cum se știe, zilele trecute un copil de trei ani a murit înecat în fosa septică amenajată în vecinătatea grădiniței și școlii din localitatea ieșeană Buda.

În afară de măsurile administrative care au fost luate ulterior, Ministerul Educației vorbește acum și de necesitatea instalării acestor containere de tip WC.

Autoritățile însă se încurcă în cifre, pentru că, potrivit aceleiași surse de informație, Ministerul Educației va tranfera către primării sumele necesare pentru modernizarea a 1.180 de școli, în sensul de a se monta acele containere tip WC. Rămâne de văzut cum va fi lămurită această situație.

Școlile cu toatela în fundul curții vor fi dotate cu WC-uri tip container. În câte instituții se vor face aceste modernizări