Mai multe decese au fost înregistrate într-un spital COVID din India, cauza fiind o defecțiune la instalația de oxigen.
Mai mulți pacienți bolnavi de COVID-19 au murit într-un spital din India. Tragedia s-a petrecut miercuri, din cauza unei defecțiuni la rezervorul de oxigen care alimenta instalațiile medicale, după cum relatează agenția Reuters.
Cel puţin 22 de pacienţi au murit miercuri la un spital public din vestul statului Maharashtra din India. Anunțul a fost făcut de un oficial care a precizat că în această unitate medicală erau tratați, în principal, pacienți COVID.
Se pare că rezervorul de oxigen a avut o scurgere, după cum relatează Suraj Mandhare, un oficial din districtul Nashik, statul Maharashtra. Acesta a făcut un scurt comentariu pentru Reuters, confirmând cele 22 de decese.
„Rezervorul de oxigen a avut o scurgere în timpul reumplerii şi a provocat decesul a 22 de pacienţi”, a declarat Suraj Mandhare.
Oficialul indian a adăugat că spitalul în care a avut loc această tragedie tratează pacienţi cu COVID-19.
Alte zece victime într-un incendiu la un spital COVID
În urmă cu aproximativ o lună, alte zece persoane au murit într-un incendiu la un spital care trata pacienți COVID din orașul Mumbai, capitala financiară a Indiei. Focul a izbucnit într-un mall din oraș și s-a răspândit, până la intervenția pompierilor, și la un spital din apropiere, unde sunt tratați pacienţi COVID.
Incendiul a izbucnit după miezul nopţii de 26 spre 27 martie într-un centru comercial din zona Bhandup din Mumbai, după cum a precizat un purtător de cuvânt al municipalităţii. Autorităţile au precizat că, în momentul producerii incendiului, în spital erau internaţi 78 de pacienţi. Dintre aceștia au fost evacuați, cea mai mare parte, 68 de persoane. Ceilalți zece pacienți și-au pierdut viața în flăcări.
De altfel, decesele cauzate de incendii sunt frecvente în India, iar flăcările au drept cauză, cel mai adesea, echipamente electrice necorespunzătoare sau învechite.
Mumbai a fost cel mai afectat oraş din India în primul val al pandemiei Covid-19.