Evenimentul ZileiActualitateTragedie în Ucraina. 13 morți și 7 răniți, în urma unui groaznic accident rutier

Tragedie în Ucraina. 13 morți și 7 răniți, în urma unui groaznic accident rutier

Tragedie în Ucraina. 13 morți și 7 răniți, în urma unui groaznic accident rutier
Serviciul de stat ucrainean pentru situaţii de urgenţă a anunțat că treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte şapte au fost rănite marţi în urma unei coliziuni între un microbuz şi un camion, care a avut loc marți, în nordul Ucrainei.

Microbuzul se deplasa din oraşul Cernighiv spre satul Borzna, situat în aceeaşi regiune, atunci când a lovit un camion, potrivit acestei surse.

„În urma accidentului, 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi şapte au fost spitalizate cu diferite răni”, au indicat autorităţile într-un comunicat, precizând că treizeci de salvatori au fost trimişi la faţa locului.

În imaginile difuzate de Serviciul pentru situaţii de urgenţă se pot vedea un microbuz alb şi un camion complet distruse.

Motivele accidentului nu au fost stabilite până acum.

Mii de persoane îşi pierd viaţa în fiecare an în Ucraina din cauza nerespectării legislaţiei rutiere şi a stării foarte proaste a drumurilor, transmite Agerpres.

Accidente grave care au avut loc în 2021

În 2021, au avut loc pe mapamond mai multe astfel de evenimente rutiere, soldate cu multiple decese şi persoane rănite:

6 noiembrie – Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 3 rănite într-un accident rutier implicând mai multe vehicule, produs pe o autostradă din centrul Mexicului.

3 noiembrie – Cel puţin 26 de persoane au murit, după ce un autobuz de pasageri a căzut într-un şanţ în Kashmirul administrat de Pakistan

20 octombrie – Nouăsprezece egipteni au murit după ce un camion a lovit microbuzul în care se aflau într-un sens giratoriu din Cairo. Camionul a intrat pe contrasens lovind microbuzul şi provocând moartea şoferului şi a celor 18 pasageri.

6 septembrie – Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte 13 au fost rănite în Bolivia după ce un autocar a căzut într-o râpă 400 de metri, în apropiere de localitatea Keraya din centrul ţării.

31 august – Cel puţin 32 de persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite după ce un autocar s-a prăbuşit într-o râpă, în centrul statului Peru.

28 august – Cel puţin 16 persoane au murit în Peru, pe ruta montană Cotabambas-Cusco, după ce autobuzul în care se aflau a părăsit carosabilul şi a căzut într-o prăpastie cu adâncimea de 200 de metri.

27 august – Cel puţin 16 persoane au murit în Peru după ce autobuzul în care se aflau a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o prăpastie de 200 de metri.

15 august – Opt persoane au murit într-un accident pe o autostradă din Ungaria, la 70 de kilometri sud-vest de Budapesta.

8 august – 14 persoane au murit şi 18 au fost rănite într-un accident de autobuz în provincia vestică turcă Balikesir.

4 august – Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-un accident rutier în Mali. Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de oraşul Segou.

7 iunie – 62 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite în deraierea unui tren urmată de o coliziune cu un alt tren de pasageri, în sudul Pakistanului.

12 aprilie – 20 de pasageri au murit, alţi 14 au fost răniţi într-un accident de autobuz în Peru, în regiunea nordică Ancash.

2 martie – O coliziune între un vehicul supraîncărcat cu pasageri şi un camion s-a soldat cu 13 morţi, în sudul Californiei.

16 februarie – Un autobuz s-a prăbuşit în albia unui râu din apropierea oraşului indian Satna, din Madhya Pradesh, accidentul soldându-se cu 53 de morţi.

6 februarie – Şase persoane au murit şi alte 40 au fost rănite într-un accident rutier, produs în apropiere de Przemysl, sud-estul Poloniei, după ce un autocar cu 57 de persoane la bord, a părăsit carosabilul.

27 ianuarie – O coliziune între un autobuz şi o cisternă s-a soldat cu 53 de morţi şi 29 de răniţi în apropierea oraşului Dschang din Camerun.


Accesează: