Evenimentul Zilei > Social > Tragedie în Dolj. Un caz asemănător cu al Sorinei, fetița încredințată părinților adoptivi. O minoră s-a spânzurat.
Tragedie în Dolj. Un caz asemănător cu al Sorinei, fetița încredințată părinților adoptivi. O minoră s-a spânzurat.

Tragedie în Dolj. Un caz asemănător cu al Sorinei, fetița încredințată părinților adoptivi. O minoră s-a spânzurat.

Un caz asemănător cu al Sorinei, fetița din Mehedinți ridicată din familie pentru a fi încredințată părinților adoptivi, s-a sfârșit tragic în Dolj

Un caz asemănător cu al Sorinei, fetița din Mehedinți ridicată din familia în care a crescut, pentru a fi încredințată părinților adoptivi, s-a sfârșit tragic în Dolj, în urmă cu patru ani.  Au fost atunci acuzaţii grave la adresa angajaţilor din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj, după ce o elevă de 14 ani s-a spânzurat de o ţeavă de gaze. Asistentul maternal susţine că adolescenta şi-a pus capăt zilelor din cauză că a fost luată de lângă familia care a crescut-o timp de 11 ani şi dusă înapoi în centrul de plasament, scrie cancan.ro.
Cristina a locuit timp de 11 ani la asistentul maternal însă a fost adusă înapoi în centrul de plasament, după ce asistentul maternal a rămas fără atestat.  Adolescenta s-ar fi simţit abandonată, iar de atunci ar fi intrat într-o depresie din care nu a mai putut ieşi. Fata s-a spânzurat de o ţeavă de gaze.

„Sistemul este de vină. Am pierdut un înger de copil. Cristina era speranţa  şi viitorul meu. A recurs la acest gest din cauză că au luat-o de lângă mine“, a spus atunci Aneta Toma, asistentul maternal. Cristina a lăsat şi un bilet de adio.

„Ea suferea extrem de mult de când a fost adusă înapoi la centrul de plasament. Nu îşi dorea decât să se reîntoarcă la familia care a crescut-o timp de 11 ani. Nouă ne-a spus că vrea să se spânzure, dar nu am crezut-o. Ne-a spus acest lucru cu zâmbetul pe buze“, a povestit una dintre colegele Cristinei.

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj a declarat că asistentului maternal i-a fost retras atestatul pe motive medicale, iar astfel Cristina a trebuit să se reîntoarcă la centrul de plasament.

În aceste zile, odată cu mediatizarea cazului Sorinei, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie din SUA, asistentul maternal a trăit din nou acele momente. „Este aceeaşi problemă ca în cazul meu. De ce nu lasă copiii să spună unde vor să rămână? Cristina mea a murit pentru că a suferit foarte mult. Legea e făcută prost”, spune Aneta Toma

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.