Evenimentul Zilei > Social > Tragedie aviatică în Alaska. Nu există niciun supraviețuitor
Tragedie aviatică în Alaska. Nu există niciun supraviețuitor

Tragedie aviatică în Alaska. Nu există niciun supraviețuitor

Un hidroavion s-a prănușit în Alaska. În tragedie și-au pierdut viața toate cele șase persoane aflate la bord.

Majoritatea tururilor numite Ketchikan Fjord includ și o plimbare cu un hidroavion. Chiar dacă turiștii sunt încântați să amerizeze în cele mai pitorești locuri, tragediile se țin lanț în ultimii ani.

Au apucat să lanseze o baliză de primejdie, dar asta nu le-a salvat viața

Șase persoane au fost ucise joi, 6 august, într-un accident de hidroavion în sud-estul Alaska, a anunțat Garda de Coastă SUA.
Serviciile de urgență au primit semnalul printr-o baliză de primejdie în jurul orei 11:20 (19:20 GMT), la 13 km nord-est de Ketchikan, a declarat garda de coastă într-un comunicat. Un elicopter al Gărzii de Coastă a reușit să localizeze epava hidroavionului la 14:37 și a coborît doi salvamari. Aceștia nu au găsit, însă, niciun supraviețuitor.

Excursii periculoase

Pilotul hidroavionului, care avea alături de el cinci pasageri, decolase din Parcul Monumentului Național Misty Fiords. Pasagerii erau turiștide la bordul navei de croazieră Holland America Line Nieuw Amsterdam, a declarat compania pe Twitter, adăugând că a fost vorba de o excursie independentă care nu a fost organizată de linia de croazieră.

Multe companii de turism oferă excursii spre fiordurile din jurul orașului Ketchikan, care sunt înconjurate de păduri luxuriante și stânci aproape verticale. Majoritatea acestor excursii includ plimbări cu hidroavionul. În zonă s-au înregistrat mai multe accidente în ultimii ani.

În mai 2019, șase persoane au murit într-o coliziune între două hidroavioane care transportau pasageri de pe o navă de croazieră. În 2015, un avion s-a prăbușit pe o stîncă de granit, ucigându-i pe cei nouă ocupanți ai săi, lângă un lac din aceeași zonă a Fiordurilor Misty, informează Le Figaro.

Frumusețea nepământeană a „Fiordului Cețos”

(fiordul cețos) din Alaska are statutul de parc național in SUA din 1980 . Având înalțimi ale pereților stâncoși între 600-900 m de la suprafata apei și adâncimi ale apei de până la 300 m, accesul se face în majoritatea cazurilor cu nave de croazieră sau curse charter cu elicopterul avioane ușoare și hiodroavioane. Apele reci ale oceanului, vârfurile muntoase acoperite de zăpadă, ghetarți si cascadele, fac din acest fiord un loc în care, oriunde întorci capul, vezi imagini senzaționale.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: