Evenimentul Zilei > International > Avion prăbuşit în Alaska
Avion prăbuşit în Alaska

Avion prăbuşit în Alaska

Un avion de mici dimensiuni, care transporta pilotul şi opt pasageri de pe un vas de croazieră către uscat, s-ar fi prăbuşit joi în Ketchikan, statul american Alaska, relatează CNN.

Avionul transporta pasagerii pentru o excursie pe uscat în momentul producerii accidentului, la 32 de kilometri nord-est de Ketchikan, în apropiere de Lacul Ella.

Pentru moment nu se ştie nimic despre situaţia persoanelor care se aflau la bordul aeronavei, dar pilotul unui elicopter privat a anunţat că a văzut epava acestuia pe o stâncă în apropierea locului unde se crede că s-ar fi prăbuşit a anunţat Departamentul pentru Siguranţă Publică din Alaska.

Paza de coastă americană şi echipele locale de căutare sunt în drum către locul accidentului, în timp ce Comisia naţională pentru siguranţa transporturilor a anunţat că strânge informaţii dar nu are prea multe detalii până în prezent.

Cei opt pasageri veneau de pe nava de croazieră Westerdam, care plecase sâmbătă din Seattle pentru o călătorie de şapte zile.

Ian Gregor, de la Administraţia federală pentru aviaţie, a confirmat că aeronava este un DeHavilland DHC-3 Otter şi s-a prăbuşit în circumstanţe necunoscute în apropiere de Lacul Ella.