Evenimentul Zilei > Social > Tragedie la „Matei Balș”. Primele ipoteze. Fumatul sau aeroterma?
Tragedie la „Matei Balș”. Primele ipoteze. Fumatul sau aeroterma?

Tragedie la „Matei Balș”. Primele ipoteze. Fumatul sau aeroterma?

Tragedie la „Matei Balș”. Primele ipoteze. Fumatul sau aeroterma? Deja încep să circule ipoteze cu privire la cauzele incendiului care a ucis patru bolnavi din cel mai mare spital COVID-19 din România.

Tragedie la „Matei Balș”. Primele ipoteze. Potivit unor surse, incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. O altă teorie, potrivit Antena 3, ar fi că totul ar fi putut porni de la un pacient care a fumat în interiorul spitalului sau de la o siguranță de la sistemul electric.

Ministrul Sănătăţii a declarat într-o intervenţie telefonică că nu se poate pronunţa încă de la ce anume a pornit incendiul. Nu se cunoaşte cauza incendiului în acest moment. Mai mult, ministrul Sănătății susține că nu există persoane cu arsuri grave.

Matei Balș. Primele ipoteze. De la priză la aerotermă

În ceea ce proveşte spitalul Matei Balş aşa cum s-a comunicat public în această dimineaţă în verificările din partea noastră pe linia de prevenire au fost realizate în luna noiembrie anul trecut, sigur că toate datele legate de eventualele remedieri dacă era de intervenit în urma controlului vor fi scoase în vedienţă în raporutul anchetei în desfăşurare.

„Din discuțiile pe care le-am avut înțeleg că existau avize pentru lucrările făcute. Verificăm acum cum au fost făcute lucrările. Vreau să transmit condoleanțe familiilor, sunt patru decese, Nu se pune problema să fie transferați în străinătate”, a declarat Vlad Voiculescu.

Tragedie la „Matei Balș”. Primele ipoteze. Cum au fost informate familiile victimelor?

Întrerbat dacă ar fi fost în locul familiilor victimelor ce ar fi simţit în aceste momente, ministrul a răspuns: „Ce simte orice om normal la cap în astfel de situaţii. Durere şi tristeţe”.

„Cei de la Matei Balş au făcut acest lucru, sunt convins, nu am această informaţie. Dar ştiu că din prima clipă când sa constatat acest incendiu perosnalul de la sptital a acţionat rapid pentru a scoate din cele patru saloane de la parter tot pacienţii”, a mai spus ministrul Sănătății.

Tragedie la „Matei Balș”. Vor veni demisii?

Întrebat dacă nu sunt prea multe incendii în ţara noastră și prea multe intervenţii haotice, precum și dacă nu ar trebui ca cineva să-şi dea demisia, ministrul a răspuns:

Nu sunt de acord cu dumneavoastră când spuneţi intervenţii haotice. Aici aţi avut în faţă o intervenţie promptă din partea celor de la situaţii de urgenţă Bucureşti şi nu putem vorbi de o intervenţie haotică”.

„Aștept și eu să văd detaliile. În acest moment nu știu ce au presupus aceste controale. Aștept să văd care a fost procesul pornit atunci, nu era mandatul meu”.

„Aștept să văd ce mai e de implementat. Problemele de atunci nu au fost rezolvate. În momentul acesta așteptăm decizia specialiștilor. Nu am avut în acest caz o explozie, detaliile le vom afla în urma anchetei” , a declarat Vlad Voiculescu la Romania TV.