Tragedia de la Piatra Neamț. Bilanțul crește la 11 victime. Încă un pacient a murit
- Andrei Arvinte
- 16 noiembrie 2020, 11:57
Încă un pacient care a trecut prin infernul de la ATI de la Spitalul Județean Neamț a murit.
Două saloane au fost cuprinse de flacări sâmbătă seară. 16 pacienţi se aflau internați în ele, la secția ATI. Iniţial, au fost doar şapte deces, dar ulterior numărul lor a crescut la 10, iar astăzi, luni, s-a confirmat un nou deces. Pacientul care a murit în această dimineață fusese transportat la spitalul din Pașcani.
Erau pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.
Procurorii Parchetului General au ajuns, duminică, la Piatra Neamţ şi au început cercetările în secţia ATI.
Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat ancheta în acest caz, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
Parchetul a anunțat într-un comunicat că a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi urmează să fie ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării.
De asemenea, au fost finalizate patru dintre necropsiille victimelor şi au fost audiate primele persoane.
Un mare sportiv al României a murit în incendiu
Bărbatul era internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Neamț când s-a produs tragedia. Rudele și prietenii antrenorului sunt împietriți de durere.
Mircea Covătaru era născut în ziua de 02.02.1946 la Boroaia, județul Suceava.
De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși.
Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.