Tragedia de la Natisone. Doliu în Italia, după ce trupul lui Cristian Molnar a fost găsit

Tragedia de la Natisone. Doliu în Italia, după ce trupul lui Cristian Molnar a fost găsit Cristian Molnar. Sursa foto: Arhiva EvZ

Tragedia din Premariacoo a avut loc în urmă cu 24 de zile, însă trupul lui Cristian Molnar a fost găsit abia acum. În urma descoperirii făcute de pompierii italieni, primarul din Premariacco a declarat zi de doliu în localitate.

Italia. Doliu pentru Cristian Molnar

Tragedia de pe râul Natisone impresionat o lume întreagă. Imaginile cu tinerii români, prinși în mijlocul șuvoaielor a circulat pe rețelele de socializare. Primele două victime au fost găsite la scurt timp după tragedie. Căutările pentru trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar s-au întins pe durata a 24 de zile.

Duminică, pompierii din Premariacoo au găsit un cadavru în râul Natisone. Inițial, autoritățile nu au anunțat dacă este sau nu vorba despre Cristian Molnar. Ulterior, polițiștii italieni au confirmat că trupul neînsuflețit aparține tânărului.

Italia

Sursa foto: Platforma C

Trupul neînsuflețit va fi repatriat

Potrivir Ministerul Afacerilor Externe, Consulatul General al României la Trieste va acorda familiei asistență, inclusiv legată de repatriere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Autorităţile italiene au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că persoana decedată este cetăţean român, iar rezultatele anchetei confirmă faptul că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului menţionat anterior”, a anunțat MAE.

Tragedia de la Natisone. Italia, în doliu

Bianca Doros, Patrizia Cormos și Cristian Casian Molnar au fost victimele tragediei de la Natisone. Pe 31 mai, cei trei au fost prinși în mijlocul apelor și nu au putut fi salvați de pompieri. Trupurile neînsuflețite ale celor două tinere românce au fost găsite a doua zi. Acestea au fost adus în țară și înmormântate în localitatea natală. În schimb, căutările în cazul lui Cristian Molnar s-au întins pe durata a 24 de zile. Duminică, trupul celei de a treia victime a fost găsit sub o stâncă. Autoritățile italiene susțin că au mai efectuat verificări în zona respectivă, însă accesul era dificil.

Tinerii luați de ape, Italia, Natisone

Tinerii luați de ape. Sursa foto: Platforma X

La căutări au luat parte inclusiv părinții și fratele tânărului. Primarul din Premariacoo a declarat doliu local.

„Este un moment important, îl aducem pe Cristian la familia sa şi mă gândesc şi la România, care îl aşteaptă”, a spus acesta, arată News.