Evenimentul Zilei > Social > Starea DRUMURILOR din România. ATENȚIONARE pentru șoferi! CEAȚĂ DENSĂ pe mai multe artere din țară
Starea DRUMURILOR din România. ATENȚIONARE pentru șoferi! CEAȚĂ DENSĂ pe mai multe artere din țară

Starea DRUMURILOR din România. ATENȚIONARE pentru șoferi! CEAȚĂ DENSĂ pe mai multe artere din țară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei din România informează că traficul pe mai multe artere rutiere din judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Tulcea se desfăşoară îngreunat, în condiţii de ceaţă densă.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, sfătuim conducătorii auto care se deplasează în astfel de zone să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Reamintim că există însă două drumuri naţionale cu restricţii de tonaj, de 3,5 tone, în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, din cauza alunecărilor de teren existente, precum şi în judeţul Tulcea, pe DN 22 Smârdan – Măcin, unde este instituită restricţie pentru autoturismele cu masa totală mximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza inundaţiilor.

În ceea ce priveşte situaţia autostrăzilor, precizăm că pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti plouă uşor, carosabilul este umed, iar valorile de trafic sunt scăzute, iar pe A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea nu sunt precipitaţii, carosabilul este curat şi uscat.

Având însă în vedere că pe parcursul zilei sunt anunţate ploi în special în jumătatea sudică a ţării, care vor diminua vizibilitatea, recomandăm conducătorilor auto să verifice înainte de a pleca la drum că au funcţionale sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire şi să le folosească adecvat, să reducă viteza de deplasare, să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule, să nu efectueze manevre şi depăşiri riscante, să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei şi să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.