DIICOT a dat iama în traficanții de droguri din Capitală. O grupare infracțională formată din membrii aceleași familii au fost deserviți legii cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii au găsit 600 de grame de cocaină ascunse în pachetele de cafea.
Procurorii DIICOT au dezvăluit recent un amplu caz de trafic de droguri în care au fost implicați trei membrii aparținând aceleiași familii. Asupra traficanților, oamenii legii au găsit 600 de grame de cocaină. Praful alb a fost ascunsă în pachetele de cafea. De asemenea, procurorii au reținut și un al patrulea suspect care colabora cu cei trei traficanți.
Trafic de droguri în familie
Ancheta DIICOT a scos la suprafață faptul că inculpații nu sunt la primul caz de trafic de droguri. În anul 2023 au avut în posesie mai multe cantități de droguri pe care le-au vândut consumatorilor din București. Descoperirea procurorilor evidențiază amploarea rețelelor de trafic de cocaină.
În comunicatul oficial, DIICOT arată că traficanții și-au procurat „materia primă” din Germania chiar la începutul acestui an. Ulterior, au expediat stupefiantele în România în mai multe pachete de cafea. Pentru a duce la bun sfârșit planul, unul din membrii grupului infracțional a escortat mașina de transport, subliniind astfel gradul de determinare și organizare.
Traficanții făceau parte din aceeași familie
Traficanții au fost deserviți legii, în fața Tribunalului București, unde au fost propuși pentru arestare preventivă pentru trafic de droguri, în scopul prevenirii încercărilor de a se sustrage cercetărilor sau influențare a probelor.
Ancheta s-a desfășurat în strânsă legătură cu polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București-Serviciul Antidrog. Direcția Operațiuni Speciale din cadru Poliției Române a asigurat suportul de specialitate.
Magistrați implicați în cazurile de trafic de droguri
Traficanții de droguri devin din ce în ce mai inventivi în privința metodelor prin care își duc la bun sfârșit obiectivele. Este și cazul unei judecătoare din Suceava care a fost cooptată într-o rețea de traficanți. În schimbul vacanțelor de lux, magistratul proteja gruparea infracțională. Mai grave este faptul că
Liderii grupării erau informați cu privire la eventualele descinderi. Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost reținută și în prezent este anchetată de procurori de la Parchetul General. Cinci infracțiuni au fost reținute în sarcina magistratului, de la luare de mită și divulgare de informații nepublice la consum de droguri.