Lucian Boncu a fost audiat, miercuri, la Tribunalul Timiș, în dosarul ce vizează traficul de cocaină. Liderul grupării care se află în atenția anchetatorilor a dat declarații ample în fața instanței.

„Îi cunosc din vedere pe coinculpații din dosar. Relații de prietenie nu am nici un 10% dintre ei. Prieten nu sunt cu niciunul dintre ei (…) Cu Ștefan Paul am fost coleg de serviciu și mergeam la aceiași sală. Cu Novac nu am avut niciun fel de relații de afaceri sau infracțional”, a spus Lucian Boncu.

El a mai afirmat că nu a oferit droguri altor persoane pentru consum, iar el folosea cocaina în scop recreativ.

„Nu recunosc că am oferit droguri altora. Consumul era cu acordul fiecărei persoane. Nu am obligat, corupt pe nimeni. Scopul pentru care ne adunam să consumăm cocaină era recreativ, nu ilicit. De fiecare dată am plătit drogurile pe care le-am cumpărat. Cei care veneau la mine au consumat din proprie inițiativă fără ca eu să le ofer”.
Întrebat de instanță ce crede despre o filmare în care apare îndemnând o altă persoană să se drogheze, spunând: „Trage, trage, încet!”, Boncu a afirmat că nu își amintește episodul pentru că era sub influența drogurilor.

De asemenea, acuzatul a invocat un proces verbal în care se spune că de ziua lui Alin Huc a venit și a adus un pliculeț cu droguri pentru a sărbători.

„Era consum în comun fără ia ție, dă-mi mie. Persoanele care veneau la mine la locuință știau pentru ce veneau. Așa cum alții se întâlnesc să consume alcool, noi ne întâlneam să consumăm cocaină. Erau două persoane de la care cumpăram de obicei cocaină – Cojocaru zis „Calu” și Bunea. Nu dețineau ei. Și ei cumpărau de la alte persoane. Habar nu am de unde. Nu se întreabă”.  Boncu a mai negat că acorda protecție traficanților de cocaină în schimbul banilor și drogurilor.