Trafic blocat în totalitate pe Valea Oltului. Nimeni nu mai poate circula

Trafic blocat în totalitate pe Valea Oltului. Nimeni nu mai poate circula Sursa: Dreamstime.com

Vremea rea a făcut deja daune. Astfel, duminică, circulația a fost blocată complet pe Valea Oltului, la Câineni, acolo unde copacii au fost rupți din rădăcini și căzuți pe șosea.

Până duminică, 22 ianuarie, la ora 20.00, este în vigoare un cod galben de precipitații și viscol la altitudini de peste 1700 de metri în Carpații Meridionali. În zona montană și submontană a Olteniei și Munteniei, se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

Circulație blocată pe Valea Oltului

Pe DN7 (E81), în localitatea Câineni, mai mulți copaci s-au rupt din rădăcină și au căzut parțial pe șosea, rămânând suspendați.

ISU Vâlcea intervine pentru tăierea arborilor, iar în acest moment traficul rutier este blocat total. La fața locului se află Serviciul Rutier și SDN Vâlcea, potrivit seinatmplainvalcea.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Viscolul ridică probleme

Weekendul a venit cu temperaturi mai scăzute decât ne-am obișnuit până acum și cu prezența diferitelor fenomene meteo cum sunt viscolul sau ploile abundente. Vântul puternic este și el prezent în mai multe regiuni.

„Într-adevăr, vântul ne cam pune probleme, prezintă intensificări cu viteze mari în zonele montane, peste 100 km/h, acolo unde se mai înregistrează precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, dar și în zonele mai joase de relief, mai avem intensificări de 45…55 de km/h. Și vom avea în continuare.

Trebuie să subliniez că se va răci, chiar accentuat față de ceea ce avem acum. Începând din regiunile vestice și nord vestice, în toată țara, dar chiar și în aceste condiții temperaturile se vor situa peste cele normale pentru această perioadă”, a explicat recent meteorologul Alina Șerban.

În ceea ce privește luna februarie, Administrația Națională de Meteorologie estimează că temperaturile vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, în primele trei săptămâni. Mai exact, luna februarie va debuta cu o vreme mai caldă decât normalul perioadei, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, mai ales în prima parte a intervalului.