„Având in vedere evoluţiile de pe scena politica romanescă din ultimele luni precum si urmare a unei analize atente a mediului politic constănțean, am luat decizia de a demisiona din organizatia ALDE Constanţa precum şi de a înceta activitatea mea politică  în perioada imediat următoare.

Motivele ce stau la baza deciziei mele sunt în primul rând legate de derapajul partidului de la o identitate liberală cât şi indiferenţa din partea comunităţii locale în vederea producerii unei schimbări totale a modului de a face politică şi de a gestiona oraşul Constanţa.

Consider ca opinia publică constănţeană este puternic dezbinată şi nu este încă pregătită să contribuie la o schimbare reală a modului dezastruos în care a fost gestionat oraşul nostru timp de 20 de ani. Pe de altă parte, constat cu părere de rău că nici politicienii nu sunt dispuşi să lase orgoliile mărunte şi să-şi direcţioneze gesturile şi acţiunile politice strict către interesul cetăţenilor, pentru schimbarea în bine a vieții în cel mai important oraş românesc de la Marea Neagră.

Din punctul meu de vedere un oraş nu poate fi condus eficient de un singur om, indiferent de nobleţea intereselor sale, şi trebuie să aibă în spate o echipă dornică de implicare şi generatoare de idei ce pot fi puse în practică în vederea asigurării progresului şi bunăstării întregii comunităţi. Consider că nu sunt suficiente criticile şi jignirile la adresa unor lideri politici pentru a demonstra că îţi doreşti o schimbare.

Mă voi implica intens, în continuare, în viaţa comunităţii, voi încerca să atrag atenţia opiniei publice constănţene ori de câte ori voi constata derapaje ale autorităţilor locale, încercând să propun soluţii benefice pentru rezolvarea problemelor oraşului Constanţa”, a mai spus Gabriel Daraban.